Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Εικόνες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Εικόνες]

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενόψει της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενόψει της επικείμενης ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Αρχικά, το συγκεντρωμένο πλήθος -μεταξύ άλλων αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και άνεργοι- στο τελωνείο των Ευζώνων, έκλεισε στις 14:10 τη μία λωρίδα στην είσοδό του με κατεύθυνση την Ελλάδα και μισή ώρα αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη κίνηση στην έξοδο προς την πΓΔΜ, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με καθυστέρηση.

«Με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μας και όχι με τρακτέρ, δίνουμε και εμείς το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων» είπε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι η αρχική πρόθεση των αγροτών ήταν να κατευθυνθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τούς το απαγόρευσαν.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «από τον Δήμο Παιονίας, βγήκε ανακοίνωση και στις 12 το μεσημέρι έπαυσαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες υπηρεσίες και κατέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε ο κόσμος που επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μπορέσει να το πράξει». Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Γκουντενούδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι στη σημερινή συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και απλοί πολίτες από Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. «Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται και που θα ξεκινήσουν στις 28/1» ξεκαθάρισε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024