Οι διασώστες ολοκλήρωσαν σήμερα Τετάρτη (23/1) τη σήραγγα, απ’ όπου αναμένεται να κατέβει μια ομάδα μεταλλωρύχων κάτω από τη γη, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το 2χρονο αγοράκι, που έπεσε πριν από δέκα ημέρες σε ένα πολύ βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία.

Οι αρχές ήλπιζαν ότι θα έφθαναν χθες ή σήμερα στο σημείο, όπου υποθέτουν ότι βρίσκεται ο Γιουλέν, ο οποίος έπεσε την 13η Ιανουαρίου στο πηγάδι με διάμετρο 25 εκατοστών και βάθος άνω των 100 μέτρων.

Ωστόσο, χρειάστηκε να προχωρήσουν στη διαπλάτυνση της σήραγγας, την οποία σκάβουν παράλληλα με το πηγάδι, καθώς οι σωλήνες, με τον οποίους θα ασφάλιζαν τα τοιχώματα για να μην καταρρεύσουν, αποδείχθηκαν πολύ μεγάλοι.

Σήμερα το πρωί, ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ολοκλήρωσε τις εργασίες διαπλάτυνσης και οι τεχνικοί άρχισαν να τοποθετούν τους σωλήνες, όπως έγινε γνωστό από τον περιφέρεια της Μάλαγας, όπου βρίσκεται το χωριό Τοταλάν, η περιοχή όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα.

Μόλις τοποθετηθούν οι σωλήνες, μεταλλωρύχοι θα κατέβουν στη σήραγγα και κατόπιν θα σκάψουν με τα χέρια τους ένα δεύτερο, οριζόντιο τούνελ τεσσάρων μέτρων, με στόχο να προσεγγίσουν το σημείο του πηγαδιού, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το παιδί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Γιουλέν έχει εγκλωβιστεί κάτω από έναν σωρό από πέτρες και χώμα, σε βάθος περίπου 70 μέτρων.

Οι αρχές δεν αναφέρουν πότε ακριβώς ελπίζουν ότι θα ολοκληρώσουν την όλη επιχείρηση, καθώς έχουν ήδη συναντήσει πολλά προσκόμματα εξαιτίας της αστάθειας και της υφής του εδάφους.

«Πρόκειται για μια πολύ έντονη κατάσταση, καθώς είναι επείγον να φθάσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στον Γιουλέν, με πολύ προσεκτικό τρόπο, χωρίς να προκαλέσουμε περαιτέρω κακό» είπε χθες ενώπιον των δημοσιογράφων ο περιφερειάρχης της Ανδαλουσίας, Αλφόνσο Ροντρίγκεθ Γκόμεθ ντε Θέλις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο