Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνιο στιγμιότυπο στη Βουλή

Σπάνιο στιγμιότυπο στη Βουλή

Αφορμή για τη σύμπνοια απόψεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για την κύρωση της συμφωνίας

Μια ασυνήθιστη σκηνή εκτυλίχθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την Ολομέλεια να στέλνει μήνυμα Δημοκρατίας έναντι της ακραίας ρητορικής και της παρουσίας των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αφορμή για τη σύμπνοια απόψεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για την κύρωση της συμφωνίας. Κληθείς να τοποθετηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, απέρριψε την πρόταση της Χρυσής Αυγής μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταχειροκροτούν την παρέμβασή του. Αντίστοιχο σκηνικό λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι βουλευτές της ΝΔ ανταπέδωσαν μετά την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συντάχθηκαν απέναντι στην Χρυσή Αυγή αρνούμενοι κατηγορηματικά να μπουν στην ουσία της συζήτησης της πρότασης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας που έχει σταθεί κατ’ επανάληψη απέναντι στη ΧΑ είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί θέματος που έθεσαν «νοσταλγοί εκείνων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους φασίστες».

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ στην αίτηση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό. Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και το λαό και δηλώνω ότι η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκροτούσαν θερμά, ενώ εκείνοι της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν ύβρεις, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου που ασκούσε χρέη προέδρου να προσπαθεί, μάταια, να ζητήσει από τα έδρανα των χρυσαυγιτών να ηρεμήσουν, απειλώντας τους με αποβολή από την αίθουσα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, συντάχθηκε πλήρως με τον κ. Δένδια, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας, πως δεν επιτρέπουμε σε ναζί να υπερασπίζονται το σύνταγμα μας. Πρόσθεσε δε, ότι όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Κασιδιάρη θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα του κοινοβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή λίγο αργότερα. «Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απολύτως με την θέση του εκπροσώπου της ΝΔ και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό απέναντι στους νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα θα μείνουν ως μαύρη σελίδα στην σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι προδότες της δημοκρατίας και του έθνους μιλούν για το έθνος και την Δημοκρατία. Δεν τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024