Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τα σκληρά σύνορα

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τα σκληρά σύνορα

«Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τα σκληρά σύνορα και να διασφαλίσει την ειρήνη στη νήσο της Ιρλανδίας, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι» υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τα σκληρά σύνορα και να διασφαλίσει την ειρήνη στη νήσο της Ιρλανδίας, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι» υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί χθες ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα είναι αναγκαία τα σκληρά σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Β. Ιρλανδίας.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η ΕΕ υποστηρίζει απόλυτα τις θέσεις της Ιρλανδίας, στην οποία έχει δείξει «απόλυτη αλληλεγγύη».

«Αυτό δεν έχει αλλάξει» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί η συμφωνία ή όχι, η ΕΕ θα υπενθυμίζει συνεχώς στη Μεγάλη Βρετανία τις ευθύνες της, οι οποίες πηγάζουν από τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ και η Ιρλανδία φέρουν ευθύνη για την προστασία της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής ένωσης, καθώς, εάν ένα προϊόν μπει στην Ιρλανδία από τη Β. Ιρλανδία, μπαίνει στην ενιαία αγορά.

«Γι’ αυτό η συμφωνία αποχώρησης είναι η καλύτερη και η μόνη δυνατή» κατέληξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι ανοιχτή για επαναδιαπραγμάτευση».

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024