Η διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΣΥ και έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο «ναι» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη συμφωνία των Πρεσπών. Η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία (29 μέλη της κεντρικής επιτροπής ψήφισαν υπέρ του ναι, 22 επέλεξαν την πρόταση για αποχή και δύο έριξαν στην κάλπη λευκό» να εγκρίνει την εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου και της Εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής έγινε γνωστό ότι «με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο  Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της κυρίας Γεννηματά  συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Ενιαίος φορέας – τέρμα τα μαγαζάκια

Η Φώφη επί της ουσίας κάνει το βήμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα. Μετατρέπει το Κίνημα Αλλαγής σε ένα νέο ενιαίο φορέα, με δικά του εκλεγμένα όργανα που θα προκύψουν μέσω ενός συνεδρίου με συνέδρους από τη βάση του κεντροαριστερού φορέα. Αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής παύει να είναι μια ομοσπονδία κομμάτων και θα αρχίσει να λειτουργεί αυτόνομα με τις αποφάσεις των οργάνων του να δεσμεύουν τους πάντες.

Με τον τρόπο αυτό που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα κορυφαία στελέχη, η Φώφη Γεννηματά, θέλει να πιάσει το νήμα από την αρχή και να στείλει μήνυμα σταθερής πορείας στους 200 χιλιάδες συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής ότι η λειτουργία του κεντροαριστερού φορέα μπαίνει σε μια νέα βάση που θα αποτρέψει τα φαινόμενα, όχι πολυφωνίας, αλλά κακοφωνίας που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.

ΚΙΝΑΛ: Η στάση Θεοχαρόπουλου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς Τσίπρα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο  Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα»

ΔΗΜΑΡ: Η στάση μας εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αγ. Κωνσταντίνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο