Το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο διατέθηκε σε υβριδικές, plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις, ανανεώνεται εκσυγχρονίζοντας τα χαρακτηριστικά του με βάση τις νεότερες εξελίξεις που έχουν προκύψει στο οπλοστάσιο της Hyundai με φόντο και την εμφάνιση του ηλεκτροκίνητου Kona.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, το Ioniq έχει αποκτήσει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα LED πίσω καθώς και μια νέα όψη όπου κυριαρχεί η χαρακτηριστική γρίλια της Hyundai, η οποία αναλαμβάνει να το εναρμονίσει αισθητικά με τις υπόλοιπες προτάσεις της κορεατικής φίρμας.

Στο εσωτερικό του, έχει προστεθεί το νέο σύστημα infotainment της Hyundai με οθόνη 10,25 ιντσών, λειτουργία φωνητικών εντολών και λογισμικά Android Auto και Apple CarPlay. Επίσης οι παραδοσιακή περιστροφικοί διακόπτες για τον έλεγχο του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα, έχουν αντικατασταθεί από οθόνη αφής.

Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου συγκαταλέγεται πλέον η αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της Hyundai, όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σύστημα αυτόνομης πέδησης, σύστημα διατήρησης της πορείας εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας καθώς και σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού.

Πλην των παραπάνω βελτιώσεων, οι υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του Ioniq έχουν αποκτήσει ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης το οποίο, επιτρέπει την αυτόματη μετάβαση από την κίνηση με τη συνδρομή των δύο κινητήρων στον ηλεκτροκινητήρα και έχει σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό, της ύπαρξης πράσινων ζωνών στα αστικά κέντρα.

Εκτός από το νέο πρόγραμμα οδήγησης το Ioniq έχει επίσης αποκτήσει το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση από το Kona EV, το οποίο μεγιστοποιεί την ανάκτηση ενέργειας προς όφελος της ηλεκτρικής αυτονομίας και καθιστά εφικτή την οδήγηση με την χρήση αποκλειστικά του πεντάλ επιτάχυνσης.

Η πρεμιέρα του ανανεωμένου Ioniq και στις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης, ενώ δεν αποκλείεται η κορεατική φίρμα να αυξήσει τις αγορές όπου διατίθεται το κορεατικό μοντέλο με φόντο την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικής τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο