Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Μιλώντας για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει και θετική ψήφο για τις Πρέσπες», ενώ «θετική ψήφος για τις Πρέσπες δε σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Την ανάγκη κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επιχείρησε να συνδέσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.

Όπως είπε, «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και θετική ψήφο στις Πρέσπες. Αντίθετα, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «ο λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει. Το Ποτάμι θέλει την Ελλάδα αλλιώς και αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές. Γι’ αυτό καταψηφίζουμε μια αποτυχημένη κυβέρνηση».

Παράλληλα, κάλεσε κάθε βουλευτή που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τη συμφωνία. Αναφερόμενος δε, στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, υπογράμμισε πως «δόθηκαν στον κ. Τσίπρα με υποσχετική».

«Οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που είδαν ξαφνικά το συριζαϊκό φως κρύβονται. Αρνούνται να εξηγήσουν στο κοινοβούλιο την ψήφο τους και να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τι τους κάνει και εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος τους δίνει λευκή επιταγή» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Οι βουλευτές του κυρίου Καμμένου που θα προστεθούν σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως θα ψάχνει σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας μία νέα πλειοψηφία.

Μιλώντας για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών όπου το Ποτάμι αποτελεί καταλύτη εξελίξεων, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πρέπει να σημαίνει και θετική ψήφο για τις Πρέσπες», αντίθετα «θετική ψήφος για τις Πρέσπες δε σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης άφησε σαφείς αιχμές τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό του «Μακεδονικού»: «Ένα εθνικό θέμα αντί να γίνει αφορμή για συνεννόηση, έγινε όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Η κυβέρνηση νόμιζε πως θα διασπάσει την αντιπολίτευση, η αντιπολίτευση οχυρώνεται πίσω από τις κομματικές γραμμές».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στις μεταγραφές των βουλευτών, προτείνοντας ότι κάποιος δεν μπορεί να εντάσσεται σε μια κοινοβουλευτική ομάδα ενώ έχει εκλεγεί με άλλη, όσο κρατά η θητεία του.

«Όλοι είμαστε πολέμιοι των μεταγραφών, ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Έχει μία σημασία και για τους πολίτες που μας παρακολουθούν, δείχνει ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας» είπε.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει. «Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές» σημείωσε, τονίζοντας πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024