Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έως την... Αυστρία οι αφίσες κατά των βουλευτών που θα στηρίξουν τις Πρέσπες

Έως την… Αυστρία οι αφίσες κατά των βουλευτών που θα στηρίξουν τις Πρέσπες

Σύμφωνα με την είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ διχάζει τον ελληνικό πληθυσμό.

Αναφορά στις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον Ελλήνων βουλευτών σε σχέση με την αποψινή ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, και την επικείμενη ψηφοφορία για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνει σε σημερινά δελτία ειδήσεων, όπως επίσης στην ιστοσελίδα της, η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Πριν από την ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ψηφοφορία για τη διαφορά στο ζήτημα του ονόματος με την «Μακεδονία», αρκετοί βουλευτές στην Ελλάδα έχουν δεχθεί απειλές», αναφέρεται στην είδηση.

Σημειώνεται επίσης, πως σύμφωνα με την ειδησεογραφία ελληνικών μέσων ενημέρωσης, μία πολιτικός έλαβε μήνυμα SMS με φωτογραφίες αποκεφαλισμένων γυναικών, επειδή θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και να υπερψηφίσει την συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα.

Άλλοι βουλευτές ανέφεραν πως δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα εναντίον των ίδιων και των οικογενειών τους. Στη Βόρεια Ελλάδα και στην πόλη-λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκαναν, εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες, την εμφάνιση τους αμέτρητες αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών, κάτω από τις οποίες υπάρχει το ερώτημα «Θα προδώσεις την Μακεδονία μας?». Η Αστυνομία συνέλαβε έως τώρα τέσσερις υπόπτους.

Σύμφωνα με την είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της πΓΔΜ διχάζει τον ελληνικό πληθυσμό. Ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας είχε πετύχει σε διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η χώρα αυτή να φέρει μελλοντικά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εναντίον επειδή μία βορειοελληνική επαρχία φέρει το όνομα Μακεδονία. Εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα, η Ελλάδα μπλοκάρει εδώ και δεκαετίες την προσέγγιση της γείτονας χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην είδηση γίνεται ακόμη αναφορά στην παραίτηση, την περασμένη Κυριακή, του εταίρου του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση, του «δεξιού υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου» και την καταγγελία από μέρους τού κυβερνητικού συνασπισμού, επειδή ο ίδιος δεν θέλει να συναινέσει στη συμφωνία για το νέο όνομα. Ο πρωθυπουργός έθεσε άμεσα θέμα παροχής εμπιστοσύνης για την οποία πρόκειται να ψηφίσει απόψε η Βουλή, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία ως προς την συμφωνία για τον τερματισμό της διαφοράς στο ονοματολογικό.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024