Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικασίες εξπρές για την ψήφο εμπιστοσύνης

Διαδικασίες εξπρές για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε την σχετική επιστολή με το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση στον πρόεδρο της Βουλής

Με γοργές διαδικασίες προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή στην κυβέρνηση, μετά την απόσυρση της στήριξης του Πάνου Καμμένου. Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει η πλειοψηφία των 151 βουλευτών που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ζητά να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Έτσι, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα διαρκέσει δύο ημέρες και όχι τρεις.

Η επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να διενεργηθεί η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έχει ήδη φθάσει στα χέρια του Νίκου Βούτση και στις 10:00 τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασιστούν οι διαδικασίες.

Η πρόταση του Νίκου Βούτση θα είναι να διενεργηθεί διήμερη και όχι τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη και η κρίσιμη για την κυβέρνηση ψηφοφορία θα διενεργηθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να ξεκινήσει προ της παρελεύσεως δύο ημερών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής και ως εκ τούτου η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Δεδομένου επίσης ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής, προς την Διάσκεψη των Προέδρων, θα είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση σε δύο ημέρες, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είναι νωπή και μετά την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

«Πριν από μία ώρα μου έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή, με την οποία μου γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του σύμφωνα με το άρθρο 84 του συντάγματος» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει προ παρελεύσεως δύο ημερών. Θα ξεκινήσει την Τρίτη αργά το μεσημέρι και δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερο από τρεις μέρες. Για αυτό, η πρόταση μου στην έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί, είναι να διαρκέσει η διαδικασία δύο μέρες. Δηλαδή, Τετάρτη βράδυ να γίνει η ψηφοφορία».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε, επίσης, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή λειτουργεί κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Ως προς την συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο σχετικώς με την τροπολογία για τη σύμβαση με την αμερικανική κυβέρνηση και τη Lockheed Martin για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Βούτσης είπε ότι το «πιθανότατο είναι να μην γίνει», λόγω της αλλαγής στον θώκο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024