Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Ορκίστηκε εν μέσω αντιδράσεων ο Μαδούρο

Βενεζουέλα: Ορκίστηκε εν μέσω αντιδράσεων ο Μαδούρο

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη εξαετή θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, την οποία όμως δεν αναγνωρίζει η αντιπολίτευση, καθώς και μέρος της διεθνούς κοινότητας.

«Ορκίζομαι, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας (…) ορκίζομαι στη ζωή μου» είπε ο Μαδούρο, παραλαμβάνοντας την προεδρική κορδέλα από τα χέρια του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν «την παράνομη ορκωμοσία» του Μαδούρο και θα εντείνουν τις πιέσεις στο «διεφθαρμένο καθεστώς» του, το οποίο αποκάλεσε «δικτατορία».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπόλτον στο Twitter, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να στηρίζει τη δημοκρατική Εθνοσυνέλευση και ζητά «ελευθερία και δημοκρατία στη Βενεζουέλα».

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024