Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στα Σκόπια: Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση στη Βουλή

Θρίλερ στα Σκόπια: Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση στη Βουλή

Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του Σώματος θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα. Ζυμώσεις Ζάεφ για να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ Κοινοβουλίου, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Όπως έγινε γνωστό, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η αρχική μετάθεση της ώρας έναρξης της συνεδρίασης οφείλονταν σε διαβουλεύσεις που έχει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ με ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν στη Βουλή.

Ο Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA» του Μπιλιάλ Κασάμι (διαθέτει δύο βουλευτές) για την εξεύρεση μίας τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του Συνταγματικού Νόμου για την υπηκοότητα, η οποία θα επιτρέψει τη στήριξη των συνταγματικών τροπολογιών από το «BESA» και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας δύο τρίτων.

O σκοπιανός πρωθυπουργός, πάντως, σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, προχώρησε σε αναδίπλωση των προηγούμενων δηλώσεών του, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών (80 βουλευτές) για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ όλο το προηγούμενο διάστημα επέμενε ότι, όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, αλλά ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί τελικά και από περισσότερους.

«Η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τετάρτης ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις του Ζάεφ ωστόσο, ίσως, αποτελούν παιχνίδι τακτικής, πιθανότατα για να ενισχύσει τη συσπείρωση στις τάξεις των βουλευτών που είναι θετικά διακείμενοι στη συμφωνία.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024