Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Να μοιραστούν τα έσοδα από το αέριο μέσω ΕΕ ή εταιρειών

Τσαβούσογλου: Να μοιραστούν τα έσοδα από το αέριο μέσω ΕΕ ή εταιρειών

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα και στη συνάντησή του με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα αφήνοντας να νοηθεί ότι συζήτησαν το θέμα του φυσικού αερίου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο δίκτυο NTV υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλες φόρμουλες συνεργασίας και τα έσοδα του αερίου από την εξόρυξη μπορούν να μοιραστούν μέσω της ΕΕ ή μέσω εταιρειών.

Σε συνέντευξη του o Τσαβούσογλου ανέφερε πως η δεύτερη τουρκική πλατφόρμα θα κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου. « Η πρώτη μας πλατφόρμα ξεκίνησε τις έρευνες του στο οικόπεδο Alanya-1. Για τη δεύτερη πλατφόρμα, υπάρχει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας μας, και του προέδρου μας και όλοι κάνουν αυτό που πρέπει για να γίνουν έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, δυτικά της Κύπρου».

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα και στη συνάντησή του με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στην Άγκυρα την περασμένη Δευτέρα αφήνοντας να νοηθεί ότι συζήτησαν το θέμα του φυσικού αερίου.

Όσον αφορά στη φόρμουλα της διανομής των εσόδων μέσω της Ε.Ε. ή των εταιρειών ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κι εμείς τους λέμε υπάρχουν κι άλλες φόρμουλες, θα μπορεί να γίνει μέσω της Ε.Ε. , μέσω των εταιρειών. Αν δεν θα γίνει κάτι μέσω των κρατών θα μπορεί να γίνει μέσω των εταιρειών. Το αίτημα μας είναι νόμιμο και δεν θα φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση. Ας εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και χωρίς ένταση να εξορυχθεί το αέριο η το πετρέλαιο. ´Ισως κάποιοι για να θολώσουν τα νερά λένε άλλα πράγματα, όμως συμφωνούν όλοι πως αν δεν μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας δεν είναι εκμεταλλεύσιμο και δεν έχει νόημα εξόρυξης. Γι´αυτό με την κατανόηση αυτή, ας έρθουμε οι τουρκοκύπριοι, οι ελληνοκύπριοι, εμείς με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, να τα κάνουμε όλα μαζί, και μέσω της Τουρκίας να μεταφερθούν όλα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024