Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 Cabriolet 2019: Ανοιχτοί ορίζοντες

Porsche 911 Cabriolet 2019: Ανοιχτοί ορίζοντες

Η νέα γενιά της 911 αποκτά την ανοιχτή παραλλαγή της η οποία δείχνει να ακολουθεί ακριβώς το ίδιο δόγμα του altius citius fortius, προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις από το μοντέλο που αντικαθιστά και μια ενδελεχή αναβάθμιση σε κάθε πτυχή της.

Η Porsche δείχνει να επιταχύνει τους ρυθμούς αποκάλυψης των μελών της νέας γενιάς της 911 καθώς, με απόσταση μόλις τριών μηνών από την παρουσίαση της Coupe στην έκθεση του Los Angeles δίνει τα διαπιστευτήρια της ανοιχτής εκδοχής της.

Παραδοσιακά, από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε εν έτει 1982, η 911 Cabriolet επωφελείται από υφασμάτινη οροφή η οποία στην περίπτωση της 992 είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενη και πλήρως αυτόματη.

Στην προκειμένη περίπτωση επίσης το πίσω παρμπρίζ αποτελείται από γυαλί ενώ το ύφασμα της οροφής έχει ενισχυθεί από ράβδους μαγνησίου προκειμένου να είναι πιο άκαμπτη και να μην «φουσκώνει» στις υψηλές ταχύτητες.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, αρκούν 12 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να κλείσει σε ταχύτητες έως και 50 χλμ. ενώ στο εξοπλιστικό παλμαρέ της ανοιχτής 911 περιλαμβάνεται και ανεμοθώρακας για την ενίσχυση της άνεσης των επιβαινόντων όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Φυσικά, η 911 Convertible μοιράζεται όλα τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που εγκαινίασε πριν λίγο καιρό η coupe έκδοση, ούσα επίσης κατά 4,5 εκατοστά πιο φαρδιά από το μοντέλο που αντικαθιστά ενώ εξοπλίζεται με διαφορετικού διαμετρήματος τροχούς στον μπροστινό και στο πίσω άξονα (20 και 21 ίντσες αντίστοιχα) στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού που αποπνέει.

Στα χαρακτηριστικά που την καθιστούν αναγνωρίσιμη ως νέα γενιά με την πρώτη ματιά συγκαταλέγεται το ενιαίο φωτιστικό σώμα LED στο πίσω τμήμα και το εκκεντρικό κάθετο φως φρένου ψηλότερα αλλά και τα ανασχεδιασμένα κεντρικά φωτιστικά σώματα που υπακούουν στην τεχνολογία Matrix Led.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς, στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη των 10,9 ιντσών για το infotainment και το αναλογικό στροφόμετρο στο κέντρο του πίνακα οργάνων πλαισιωμένο από δύο ψηφιακές οθόνες που φιλοξενούν τις υπόλοιπες ζωτικές ενδείξεις.

Κατ΄αντιστοιχία με την coupe έκδοση, η 911 Cabriolet θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην πισωκίνητη έκδοση Carrera S και στην τετρακίνητη Carrera 4S, αμφότερες εξοπλιζόμενες με τον επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων με απόδοση 450 ίππους και 530 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η ανοιχτή Carrera S υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 306 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο Sport Chrono ενώ η 4S με το ίδιο πακέτο εξοπλισμό ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 σε 3,6 δευτερόλεπτα και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 304 χλμ./ώρα. Σημειώνεται ότι στις εκδόσεις χωρίς το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο Sport Chrono οι χρόνοι επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα διαμορφώνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα (Carrera S) και 3,8 δευτερόλεπτα (Carrera 4S).

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024