Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLA Coupe 2019: Τεχνολογική κομψότητα

Mercedes-Benz CLA Coupe 2019: Τεχνολογική κομψότητα

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε από την αμερικανική έκθεση ηλεκτρονικών που πραγματοποιείται στο Las Vegas την νέα γενιά του μικρού τετράθυρου coupe της το οποίο υπακούει στην ίδια τεχνολογική υπεροπλία με την A-Class, διεκδικώντας παράλληλα τον τίτλο της κομψότερης μικρής Mercedes-Benz.

Με μια κίνηση που προδίδει την αυτοπεποίθηση της γερμανικής φίρμας σε σχέση με την τεχνολογική υπόστασή της με επίκεντρο το σύστημα infotainment, MBUX η CLA Coupe έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση ηλεκτρονικών CES που πραγματοποιείται στο Las Vegas.

H νέα γενιά του τετράθυρου coupe το οποίο υπήρξε το πρώτο στην μικρή κατηγορία, μαζί με το παραπάνω σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μοιράζεται και τις υπόλοιπες σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις με την νέα A-Class τις οποίες και συνδυάζει με μια πιο δυναμική και κομψή σιλουέτα προκειμένου να διαχωρίσει εαυτόν από την νέα sedan προσθήκη στην γκάμα των «μικρών» της Mercedes-Benz.

Έτσι, η νέα CLA Coupe, έχει κατά 4,8 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με το παρελθόν ενώ έχει αυξήσει και το μήκος των μετατροχίων της κατά 6,3 εκ. μπροστά και 5,5 εκ. πίσω αντίστοιχα δίνοντας μια πιο επιβλητική εντύπωση.

Παράλληλα χάρη στο μεγαλύτερο κατά 3,0 εκατοστά μεταξόνιο σε σχέση με την νέα A-Class, αλλά και στην πιο αποδοτική διάταξη που εγγυάται η νέα αρχιτεκτονική, η CLA Coupe υπόσχεται μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση στο εσωτερικό της τόσο για τους επιβάτες του μπροστινού όσο και του πίσω καθίσματος.

Προς χάριν των αναλογιών της, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έχει μειωθεί οριακά από τα 470 σε 460 λίτρα, ωστόσο όπως σημειώνει η Mercedes-Benz, ο χώρος φόρτωσης έχει ενισχύσει την χρηστικότητά του χάρη στο πρακτικό και μεγαλύτερο άνοιγμα της θύρας αλλά και το μεγαλύτερο πλάτος του πατώματος.

Πλην των σχεδιαστικών και χωροταξικών αλλαγών το διάσημο πλέον σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX με τις διαδραστικές φωνητικές λειτουργίες, έχει αποκτήσει ακόμα μια εφαρμογή υπό τον τίτλο Interior Assist η οποία αφενός, επιτρέπει τον έλεγχο του, με νεύματα σε οδηγό και συνοδηγό ενώ μπορεί να αποθηκεύσει και να θυμάται τις προτιμήσεις τους.

Παράλληλα προς χάριν του CES όπου πραγματοποιεί την πρεμιέρα της η CLA Coupe συνδυάζεται με smartwatch το οποίο συνδέεται με το MBUX και παρακολουθεί την υγεία του οδηγού μετρώντας τους καρδιακούς σφυγμούς του, τις ώρες ύπνου και γενικότερα τις συνήθειες του, δίνοντας συμβουλές με γνώμονα την υγεία του.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, επί του παρόντος η CLA Coupe εμφανίστηκε στο Las Vegas στην έκδοση 250 με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 224 ίππων, ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διάθεσή της με όλα τα κινητήρια σύνολα που προσφέρει η A-Class, αν και η παρουσία ενός μηχανικού κιβωτίου στις επιλογές της θα πρέπει να θεωρείται αμφίβολη.

Παρά την συνάφειά της με την A-Class, η CLA Coupe υπόσχεται μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης, για την ακρίβεια όπως σημειώνει η Mercedes-Benz, τη δυναμικότερη σε σχέση με την γκάμα των αυτοκινήτων που μοιράζονται το γράμμα Α, χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους της και στις διαφορετικές ρυθμίσεις του πλαισίου. Αναλυτικότερα η CLA διαθέτει αντιστρεπτικές ράβδους μεγαλύτερης διατομής, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για τον πίσω άξονα και προαιρετικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Φυσικά, όπως ισχύει και για την νέα A-Class τον τίτλο της δυναμικότερης από κάθε άποψη έκδοσης θα αναλάβει να υποστηρίξει η κορυφαία CLA 45 AMG ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατ΄αντιστοιχία με το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Mercedes-Benz η νέα CLA θα αποκτήσει και την εισαγωγική AMG έκδοση με τα διακριτικά «35». Αυτές ωστόσο αναμένονται εντός του 2020 με δεδομένο και ότι η εμπορική πορεία της CLA στην Ευρώπη θα ξεκινήσει μετά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Παράλληλα, όπως είναι ήδη γνωστό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η πρακτικότερη όσο και εξίσου εκκεντρική shooting brake έκδοση της CLA.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024