Η νέα γενιά του hot-hatch της γερμανικής φίρμας δίνει μια γεύση της προσωπικότητάς του η οποία πλην της αναμενόμενης όσο και βελτιωμένης σπορ αίσθησης που εξασφαλίζει το άγγιγμα του Affalterbach, προδιαγράφεται ισχυρότερη από ποτέ, διεκδικώντας τα σκήπτρα της κατηγορίας.

Η Mercedes-AMG έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της κορυφαίας έκδοσης της νέας A-Class, μέσω ενός video το οποίο φιλοδοξεί να σκιαγραφήσει την πληθωρική από κάθε άποψη προσωπικότητα της Α 45 ΑΜG.

Tο οπτικό υλικό επιβεβαιώνει τις υποσχέσεις της AMG για ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο εξελίχθηκε για να προσφέρει μια πιο συναρπαστική εμπειρία, επιτρέποντας το drifting με την ενεργοποίηση του ανάλογου προγράμματος οδήγησης που θα κάνει την εμφάνισή του στις αντίστοιχες επιλογές της A 45 AMG.

Πέρα ωστόσο από τα επίπεδα διασκέδασης που υπόσχεται να προσφέρει στον οδηγό της και σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα για το είδος μεγέθη ισχύος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Α 45 ΑΜG, θα διεκδικήσει τον τίτλο του ισχυρότερου της κατηγορίας της, καθώς χάρη στο νέο δίλιτρο κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται θα ξεπεράσει τους 400 ίππους.

Εκτός από την ονομαστική ισχύ του, ο νέος κινητήρας δια χειρός AMG, θα φροντίσει επίσης να διατηρήσει τον τίτλο του ισχυρότερου δίλιτρου μοτέρ που έχει εξοπλίσει ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής καθώς η αναλογία ίππων ανά λίτρο κυβισμού θα ξεπερνά τους 200.

Πέρα από τις αξιώσεις της A 45 AMG, ως του ισχυρότερου μοντέλου του είδους της, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως και το μοντέλο που αποτελεί τη βάση της, «κουβάλα» τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν «αναδυθεί» στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας, κάτι που σε συνδυασμό με την σφραγίδα του Affalterbach προοιωνίζεται έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr