Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE Coupe 2020: Δυναμικός… σχηματισμός

Mercedes-Benz GLE Coupe 2020: Δυναμικός… σχηματισμός

Η πιο δυναμική εκδοχή αμαξώματος της GLE προετοιμάζει την άφιξή της την οποία θα συνοδεύσουν οι σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που μας σύστησε η πιο mainstream εκδοχή της.

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα και πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη από ποτέ, GLE έχει πάρει ήδη την θέση που της αναλογεί στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της γερμανικής φίρμας, ενώ ήδη προετοιμάζεται και η δυναμικότερη παραλλαγή της η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης προδίδοντας ορισμένα στοιχεία της πληθωρικής της προσωπικότητας.

Πλην της προφανούς coupe αντίληψης στη σχεδίαση της οροφής, η νέα γενιά της GLE δείχνει να αναπροσαρμόζει σημαντικά τις γραμμές του πίσω τμήματος αποκτώντας μια σαφώς δυναμικότερη σιλουέτα σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της.

Πέρα από τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, όπως και η «απλή» GLE, η νέα coupe θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την τρέχουσα εκδοχή της.

Σε αυτές συγκαταλέγονται ο νέος εξακύλινδρος diesel κινητήρας με απόδοση 340 ίππων ο οποίος εφοδιάζει την πετρελαιοκίνητη κορυφαία έκδοση καθώς και ο επίσης νέας τεχνολογίας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 3,0 λίτρων ο οποίος επωφελείται από επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt και αποδίδει 367 ίππους και 500 Nm ροπής, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα overboost 22 ίππων και 250 Nm ροπής χάρη στο παραπάνω κύκλωμα το οποίο λειτουργεί επίσης και ως σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση, προσκομίζοντας μεγαλύτερα οφέλη σε επίπεδο αποδοτικότητας.

Σε επίπεδο κινητήρων το ρόστερ της GLE Coupe αναμένεται να συμπληρωθεί από diesel μοτέρ 2,0 και 3,0 λίτρων ισχύος 245 και 272 ίππων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στη βάση της γκάμας ενώ στην κορυφή αναμένεται να «προκύψει» αφθονία AMG εκδόσεων. Η κορυφαία έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach αναμένεται να επωφεληθεί από διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση που θα ξεπερνά τους 550 ίππους ενώ στη βάση της AMG γκάμας αναμένεται μια έκδοση με σύνολο αντίστοιχο της CLS 53 ισχύος άνω των 435 ίππων.

Τις προδιαγραφές της, θα συμπληρώσει η ήδη γνωστή από την GLE, αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, με «αρετές» ημιαυτόνομης οδήγησης που υπόσχονται να κάνουν την ζωή του οδηγού ευκολότερη σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο παλμαρέ ασφάλειας –και- της νέας GLE Coupe θα περιλαμβάνεται μια βελτιωμένη εκδοχή του Active Distance Assist Distronic το οποίο, συνεργαζόμενο με τα συστήματα επιτήρησης του αυτοκινήτου και αξιοποιώντας δεδομένα για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Έτσι, αν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα σταματήσουν τα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων θα μπορούν να αποτρέψουν ενδεχόμενο ατύχημα.

Στους τεχνολογικούς νεολογισμούς της θα συγκαταλέγεται επίσης και το νέο, προαιρετικό σύστημα E-Active Body Control το οποίο έγκειται στην παρουσία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος 48 Volt το οποίο στις αλλαγές κατεύθυνσης, προσαρμόζει, για κάθε τροχό ξεχωριστά, το ύψος της αερανάρτησης με το σκεπτικό της μείωσης των κλίσεων του αμαξώματος και της ενίσχυσης της παρεχόμενης άνεσης. Το σύστημα, συμβάλλει επίσης στην μεγιστοποίηση της πρόσφυσης στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, οι αλλαγές θα περιστραφούν γύρω από την τοποθέτηση του νέου ευφυούς συστήματος MBUX το οποίο συνοδεύεται από το δίδυμο οθονών των 12,3 ιντσών με την αφθονία λειτουργιών διασύνδεσης και έξυπνων εφαρμογών.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024