Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο υπουργός Καλοχαιρέτας

Ο υπουργός Καλοχαιρέτας

Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Ηρακλής, όπως διατείνεται ο υπουργός Καλοχαιρέτας Βασιλειάδης. Ο Ηρακλής είναι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα. Στο Δημόσιο

Oταν σε λένε Γ. Βασιλειάδη. Οταν έχεις αναγάγει το ρουσφέτι σε επιστήμη. (Να χαρίσουμε με νομοθετική ρύθμιση τα χρέη της Παναχαϊκής. Να δώσουμε τη δυνατότητα στην ΠΑΕ ΑΕΚ να μεταφέρει τα 25 εκατ. του Τσάμπιονς Λιγκ στην εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο για 49 χρόνια). Οταν η καθημερινότητά σου αναλώνεται στο νταραβέρι. (Στη διανομή του κρατικού χρήματος της ΕΡΤ, στο πόσες ομάδες θα παίζουν στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα κ.λπ.). Δεν χάνεις μόνο την αίσθηση του μέτρου αλλά και της πραγματικότητας.

Σε μία ακόμα συνέντευξη-ποταμό σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης (έχει κι αυτό τη σημασία του), σ’ ένα ρεσιτάλ αμετροέπειας, αναφέρθηκε στον Ηρακλή: «Ψάχνουμε να βρούμε μία λύση για το τεράστιο πρόβλημα με τον Ερασιτέχνη Ηρακλή. Για μένα ήταν στοίχημα. Να μπορέσω να βρω μία λύση. Εγώ δεν θα κάνω πίσω. Θα βρω λύση. Για τον Ερασιτέχνη δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ».

Κομπίνα

Για να συνεχίσει ακάθεκτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αφήσουμε το ιστορικό αυτό σωματείο, από λάθη στα οποία πρωτοστάτησε η ίδια η Πολιτεία, στη μοίρα του. Ψάχνουμε να βρούμε οργανωμένη λύση που να δίνει προοπτική». Καταρχήν δεν είναι δουλειά του οποιουδήποτε Βασιλειάδη να βρίσκει λύσεις. Ο καθείς που αντιμετωπίζει πρόβλημα το λύνει μόνος του. Ποιο είναι όμως το θέμα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης Ηρακλής;

Που για ευνόητους λόγους ο Γ. Βασιλειάδης αποφεύγει να αναφερθεί συγκεκριμένα. Κι ο μέσος αναγνώστης δεν έχει καμιά υποχρέωση να γνωρίζει. Πριν από οκτώ χρόνια είχε αποκαλυφθεί απάτη στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής με εικονικά τιμολόγια. Με βαρύτατα πρόστιμα στις 632 επιχειρήσεις που είχαν εμπλακεί στην κομπίνα. Πληρώνοντας στον Ηρακλή το 15% της αξίας του τιμολογίου προκειμένου να επωφεληθούν τον ΦΠΑ. Με τη συνολική αξία των τιμολογίων να υπερβαίνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Απάτη

Δεν επρόκειτο περί λάθους. Αλλά περί απάτης. Αποτέλεσμα, να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος κι ο Ηρακλής με χρέη 423 εκατ. ευρώ να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών της ΑΑΔΕ. Με τον Ηρακλή πριν ακόμα αποκαλυφθεί η απάτη να οφείλει το εξωφρενικό ποσό των 18 εκατ. ευρώ για ΦΠΑ της περιόδου 2002-10. Που πάει να πει ότι οι πάσης φύσεως κομπίνες ανέτρεχαν σε μεγάλο βάθος χρόνου. Βιομηχανία δηλαδή, αφού επρόκειτο για 2.166 εικονικά τιμολόγια. Ο Ηρακλής πράγματι είναι ένα ιστορικό σωματείο. Από το 1908 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Τι σχέση όμως μπορούν να έχουν οι ρομαντικοί που υπηρετούσαν τον αθλητισμό, με τους αετονύχηδες που χρησιμοποιούσαν με το αζημίωτο τον Ηρακλή σαν πλυντήριο. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση αν οι κομπιναδόροι που επωφελήθηκαν, έκατσαν στο σκαμνί.

Αριστεροί

Κι αυτό θα περίμενες ν’ ακούσεις από έναν αριστερό υπουργό. Τις ενέργειές του για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος. Κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Ηρακλής, όπως διατείνεται ο υπουργός Καλοχαιρέτας Βασιλειάδης. Ο Ηρακλής είναι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα. Στο Δημόσιο. Που δεν μπορεί (και δεν πρόκειται ποτέ) να εισπράξει τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. Για τη ζημιά που υπέστη και τα έσοδα που έχασε. Δεν είναι δουλειά των υπουργών να «βοηθάνε». Να βρίσκουν «λύσεις». Να ανοίγουν «παράθυρα». Δουλειά των υπουργών, που υποδύονται μάλιστα και τους αριστερούς, είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Ποιος να του τα πει όμως αυτά του Βασιλειάδη. Ο πρώτος διδάξας Φλαμπουράρης; Ή ο Παππάς, ο φίλος του Πετσίτη; Και μην ακούσω σε τι να φταίει ο Ηρακλής αν βρέθηκαν κάποιοι απατεώνες; Δεν είναι έτσι. Αν επρόκειτο άλλωστε για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση θα είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας της. Κάτι που δεν έχει γίνει στον Ηρακλή.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024