Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχαγωγική εικονική πραγματικότητα σε τέσσερις τροχούς από την Audi στο CES

Ψυχαγωγική εικονική πραγματικότητα σε τέσσερις τροχούς από την Audi στο CES

H γερμανική φίρμα παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση ηλεκτρονικών ένα νέο σύστημα in-car ψυχαγωγίας το οποίο αποτελούμενο από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας φιλοδοξεί να δώσει μια… τέταρτη διάσταση στις μετακινήσεις.

Την έννοια της in-car ψυχαγωγίας θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει η Audi από την έκθεση ηλεκτρονικών του Las Vegas παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο σύστημα που θα επιτρέπει, με τη συνδρομή της εικονικής πραγματικότητας, στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, ειδικά τους μικρότερους σε ηλικία, να περνούν πιο ευχάριστα τον χρόνο της μετακίνησης τους ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις μειώνει το δυσάρεστο αίσθημα της ναυτίας.

Το σύστημα το οποίο παρουσιάζεται με όχημα το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-tron έγκειται στην παρουσία γυαλιών εικονικής πραγματικότητας τα οποία όμως συνδέονται με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και προσαρμόζουν το διαδραστικό περιεχόμενο προβολής αναλόγως με την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Για την καλύτερη αποτύπωση των δυνατοτήτων του συστήματος ψυχαγωγίας, η Audi επιστράτευσε τη συνεργασία της με την Marvel και την Disney Games, η οποία και σχεδίασε ένα διαδραστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τον τίτλο “Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run” όπου το e-tron μέσω των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας μετατρέπεται σε διαστημόπλοιο για τους Φύλακες του Γαλαξία.

Πλην των ψυχαγωγικών του δυνατοτήτων, το εν λόγω σύστημα έχει την ικανότητα να μετριάζει το αίσθημα της ναυτίας που προκαλείται στους μικρότερους κατά τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογική πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το εν λόγω σύστημα δεν αποτελεί πυροτέχνημα εντυπωσιασμού καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις της Audi απώτερος σκοπός είναι να εξελιχθεί περαιτέρω επιτρέποντας μια πιο διαδραστική και ψυχαγωγική εμπειρία στους επιβαίνοντες του κοντινού μέλλοντος.

Εξάλλου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη γερμανική φίρμα, προκειμένου να δημιουργηθούν πολλαπλές επιλογές περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητας η πλατφόρμα που αποτελεί τη βάση για τη συγκεκριμένη τεχνολογία την οποία δημιούργησε η holoride, θυγατρική start-up της Audi, θα γίνει σύντομα προσβάσιμη και ανοιχτή σε προγραμματιστές και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024