Φωτογραφίες: Automedia

H γκάμα της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα τη δεύτερη coupe SUV πρότασή της μετά το επιβλητικό Q8, η οποία και θα τοποθετηθεί πιο κοντά στη βάση της γκάμας της, υιοθετώντας τα διακριτικά Q4.

Επί του παρόντος το Q4 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στον παγωμένο σκανδιναβικό βορρά δίνοντας την σαφέστερη μέχρι στιγμής εικόνα των σχεδιαστικών διαφορών που θα αναλάβουν να το διαχωρίσουν από το Q3 με το οποίο θα μοιράζεται την πλειονότητα των μηχανικών και μη μερών του.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αλλά και όπως προκύπτει από μια απλή παρατήρηση στις καμουφλαρισμένες του επιφάνειες, το Q4 εναρμονίζεται με τα σχεδιαστικά πρότυπα του νέου Q3 σε ό,τι αφορά το μπροστινό τμήμα, ενώ την διαφορά θα αναλάβει να κάνει η coupe λογικής σχεδίαση της οροφής η οποία συμπαρασύρει τη συνολική σχεδίαση επί το δυναμικότερο.

Κοινή με το Q3 θα είναι και η γκάμα κινητήρων η οποία αναμένεται να ξεκινά από μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου 1,5 και 2,0 λίτρων αντίστοιχα, με ισχύ 150 ίππων σε τετρακίνητες ή δικίνητες εκδόσεις. Ψηλότερα θα βρεθούν δίλιτροι βενζίνης και diesel απόδοσης 190 ίππων ενώ την «προσωρινή» κορυφή της γκάμας θα καταλαμβάνει η έκδοση βενζίνης 45 TFSI quattro με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων απόδοσης 230 ίππων.

Την κορυφαία έκδοση του Q4 με τα διακριτικά RS θα αναλάβει να εφοδιάσει πεντακύλινδρος κινητήρας με ισχύ που θα φτάνει τους 400 ίππους και για τον οποίο αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σύντομα, καθώς θα εξοπλίζει και την αντίστοιχη έκδοση του Q3 η οποία θα προηγηθεί χρονικά.

Παρά τις ομοιότητες με το ήδη γνωστό μεσαίο SUV της Audi, οι μηχανικοί της φίρμας θα φροντίσουν, συνεπικουρούμενων των διαφοροποιήσεων στην ανάρτηση στο σύστημα διεύθυνσης και στις ρυθμίσεις των π, να προσδώσουν στο Q4 και μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά, παρέχοντας ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του επιπλέον δυναμισμού του.

Σε ό,τι αφορά την άφιξή του, σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις της Audi, το Q4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Gyor στην Ουγγαρία, από το φθινόπωρο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr