Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q4 2020: Σε νέες coupe SUV διαδρομές

Audi Q4 2020: Σε νέες coupe SUV διαδρομές

Η γερμανική φίρμα μπορεί να καθυστέρησε να μπει στον χορό των coupe SUV, ωστόσο πλέον ετοιμάζει ήδη την δεύτερη αντίστοιχη πρόταση της περιπετειώδους γκάμας της με αφετηρία το ήδη γνωστό Q3.

Φωτογραφίες: Automedia

H γκάμα της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα τη δεύτερη coupe SUV πρότασή της μετά το επιβλητικό Q8, η οποία και θα τοποθετηθεί πιο κοντά στη βάση της γκάμας της, υιοθετώντας τα διακριτικά Q4.

Επί του παρόντος το Q4 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στον παγωμένο σκανδιναβικό βορρά δίνοντας την σαφέστερη μέχρι στιγμής εικόνα των σχεδιαστικών διαφορών που θα αναλάβουν να το διαχωρίσουν από το Q3 με το οποίο θα μοιράζεται την πλειονότητα των μηχανικών και μη μερών του.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αλλά και όπως προκύπτει από μια απλή παρατήρηση στις καμουφλαρισμένες του επιφάνειες, το Q4 εναρμονίζεται με τα σχεδιαστικά πρότυπα του νέου Q3 σε ό,τι αφορά το μπροστινό τμήμα, ενώ την διαφορά θα αναλάβει να κάνει η coupe λογικής σχεδίαση της οροφής η οποία συμπαρασύρει τη συνολική σχεδίαση επί το δυναμικότερο.

Κοινή με το Q3 θα είναι και η γκάμα κινητήρων η οποία αναμένεται να ξεκινά από μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου 1,5 και 2,0 λίτρων αντίστοιχα, με ισχύ 150 ίππων σε τετρακίνητες ή δικίνητες εκδόσεις. Ψηλότερα θα βρεθούν δίλιτροι βενζίνης και diesel απόδοσης 190 ίππων ενώ την «προσωρινή» κορυφή της γκάμας θα καταλαμβάνει η έκδοση βενζίνης 45 TFSI quattro με κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων απόδοσης 230 ίππων.

Την κορυφαία έκδοση του Q4 με τα διακριτικά RS θα αναλάβει να εφοδιάσει πεντακύλινδρος κινητήρας με ισχύ που θα φτάνει τους 400 ίππους και για τον οποίο αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σύντομα, καθώς θα εξοπλίζει και την αντίστοιχη έκδοση του Q3 η οποία θα προηγηθεί χρονικά.

Παρά τις ομοιότητες με το ήδη γνωστό μεσαίο SUV της Audi, οι μηχανικοί της φίρμας θα φροντίσουν, συνεπικουρούμενων των διαφοροποιήσεων στην ανάρτηση στο σύστημα διεύθυνσης και στις ρυθμίσεις των π, να προσδώσουν στο Q4 και μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά, παρέχοντας ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του επιπλέον δυναμισμού του.

Σε ό,τι αφορά την άφιξή του, σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις της Audi, το Q4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Gyor στην Ουγγαρία, από το φθινόπωρο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024