Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα σουίτα ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων από την Toyota στο CES

Νέα σουίτα ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων από την Toyota στο CES

Η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση ηλεκτρονικών μια νέα σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οποίου κύριος στόχος είναι να συνδράμει τον οδηγό να αποφύγει εξολοκλήρου ένα ατύχημα χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει ποτέ τον έλεγχο του οχήματος.

Μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης με γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων την οποία φιλοδοξεί να κάνει προσβάσιμη στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα στην έκθεση ηλεκτρονικών CES, στο Las Vegas.

Όπως ισχύει για την πλειονότητα των ολιστικών συστημάτων υποβοήθησης, το Guardian, όπως ονομάζεται έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ανιχνεύει και αποτρέπει το ενδεχόμενο ατυχημάτων. Η διαφορά του ωστόσο σε σχέση με τα υπόλοιπα αντίστοιχα συστήματα είναι, όπως σημειώνει η Toyota, να συνδράμει τον οδηγό να αποφύγει εξολοκλήρου ένα ενδεχόμενο ατύχημα και όχι να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου επιχειρώντας απλώς να μετριάσει τις συνέπειες του.

Για την ακρίβεια, όπως διευκρινίζει η ιαπωνική φίρμα το σύστημα λειτουργεί σε μια διαφορετική βάση από τα συνήθη του είδους καθώς, το Guardian δίνει προτεραιότητα στον οδηγό ο οποίος έχει πάντα τον πλήρη έλεγχο του οχήματος και παρεμβαίνει μόνο διορθωτικά στο σύστημα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και πέδησης, αν και εφόσον χρειαστεί και προκειμένου να αποφευχθεί το ατύχημα.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο οδηγός είναι αυτός που έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Αν ωστόσο η οδηγική συμπεριφορά του οδηγού ξεπεράσει, εκούσια ή ακούσια το «όριο» ασφάλειας του αυτοκινήτου, τότε η σουίτα συστημάτων ασφάλειας παρεμβαίνει διορθωτικά, συνδράμοντας τον οδηγό να επαναφέρει το αυτοκίνητο σε ένα ασφαλές πλαίσιο κίνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Gill Pratt επικεφαλής του Toyota Research Institute το οποίο είναι και υπεύθυνο για την εξέλιξη της συγκεκριμένης σουίτας συστημάτων.

Παράλληλα με το Guardian το οποίο αφήνει την πρωτοβουλία στον οδηγό, η Toyota εξελίσσει και σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης το οποίο αποκαλεί Chauffeur και για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024