Στην τακτική που μας έχει συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα, αυτή των ακριών προκλήσεων επιμένει η Άγκυρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένομ, να μπαίνει στο στόχαστρο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, αναφέρθηκε στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί», ενώ μίλησε και για την Κύπρο, κάνοντας μάλιστα σαφείς αναφορές στην εισβολή από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Αμυνας. Λέτε είναι »το κακομαθημένο παιδί μας». Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση» είπε με προκλητικό τρόπο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πάνου Καμμένου, όπου μεταξύ άλλων, ο έλληνας ΥΠΕΘΑ αναφέρθηκε στις κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων μας και στις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Βέβαια δεν αρκέστηκε σε αυτό και συνέχισε με αναφορές στο Αιγαίο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο (σ.σ. casus belli). Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού. Από τη μια έχουμε το ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας».