Η αυτοπυρπόληση φωτοειδησεογράφου πυροδοτεί νέες ταραχές στην Τυνησία
Επεισόδια ξέσπασαν τη Δευτέρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας της Τυνησίας στην πόλη Κασερίν (δυτικά) μετά την αυτοπυρπόληση τυνήσιου φωτοειδησεογράφου, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο φωτοειδησεογράφος Αμπντεραζάκ Ζεργκί κατέληξε μετά την αυτοπυρπόλησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλυτα κοινωνικά προβλήματα στην πόλη, κατά τις ίδιες πηγές.
Πριν από οκτώ χρόνια, η αυτοπυρπόληση του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, πλανόδιου μικροπωλητή, έγινε η σπίθα που πυροδότησε σειρά εξεγέρσεων – την αποκαλούμενη Αραβική Ανοιξη – οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή αυταρχικών ηγετών στον αραβικό κόσμο.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσουν εξοργισμένους διαδηλωτές που ύψωσαν οδοφράγματα κι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων στο κέντρο της Κασερίν, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.
«Θα κάνω μια επανάσταση μόνος μου»
Σε βίντεο που μοιράστηκε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook πριν από τον θάνατό του, ο Ζεργκί κατήγγειλε πως κάθε φορά που οι άνεργοι στην πόλη του ετοιμάζονται να διαδηλώσουν, διαπράττονται επιθέσεις εξτρεμιστών για να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας.
«Αυτή είναι μια έκκληση προς τον λαό της Κασερίν, θα κάνω μια επανάσταση μόνος μου», πρόσθεσε.
Η ένωση των τυνήσιων δημοσιογράφων έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος για τη διαφθορά που, όπως σημειώνει, μαστίζει τον χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Η Τυνησία έχει επαινεθεί από διάφορες πλευρές για την πρόοδό της ως προς την εμπέδωση της δημοκρατίας μετά το 2011, αλλά οι κυβερνήσεις που άσκησαν έκτοτε την εξουσία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ή να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442