Η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου είναι διάχυτη εδώ και μερικές ημέρες. Αιτία; Τα «κουκιά» για τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν εννοώ τις ψήφους των συριζαίων. Αυτές είναι δεδομένες: 145. Μιλώ για τη νεότερη εξέλιξη που έχει να κάνει με την αναδίπλωση του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό της εφημερίδας τα ΝΕΑ, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ή ο Σταύρος και το κόμμα του, λένε εσχάτως πως αν κρέμεται από αυτούς η επικύρωση της Συμφωνίας, θα είναι χλωμό να την ψηφίσουν. Δεν εννοώ τους Αμυρά και Ψαριανό που δεν θα την ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς, αλλά τους Σταύρο, Μαυρωτά και Λυκούδη.

Προφανώς δεν μιλώ επίσης για τον Σπύρο Δανέλλη που εμμένει στην ψήφο του υπέρ. Επίσης, μετά τη μεταγραφή του Χάρη Θεοχάρη στην ΚΟ της ΝΔ, και τη στροφή του προς το «κατά» για τη συμφωνία, τα «κουκιά» δυσκολεύουν.

Προσθέστε εδώ πως το ΚΚΕ επίσης θα καταψηφίσει και θα παραμείνει στη συνεδρίαση της Βουλής. Πάντως για να σας εξάψω κάπως τη φαντασία, να σας πω πως ψήνεται ένα ειδύλλιο του Μεγάρου Μαξίμου με βουλευτή δεξιού κόμματος που ίσως επισημοποιηθεί με τη θετική ψήφο του για το Σκοπιανό.