Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η χίπστερ φάτνη στον Καναδά

Η χίπστερ φάτνη στον Καναδά

Η εκκλησία St. Joseph's Oratory of Mount Royal φιλοξενεί μια «χίπστερ» φάντη! Και έχει σηκωθεί κουβέντα πολλή.

Ω καιροί, ω ήθη! Ασυνήθιστη προσέγγιση στην απεικόνιση της γέννησης του Χριστού διάλεξαν οι δημιουργοί της φάτνης σε μια εκκλησία στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η εκκλησία St. Joseph’s Oratory of Mount Royal φιλοξενεί μια «χίπστερ» φάντη! Και έχει σηκωθεί κουβέντα πολλή.

Όλοι οι χαρακτήρες στη φάτνη φοράνε μοντέρνα ρούχα – ειδικά η ενδυμασία της Παρθένου Μαρίας θα έλεγε κανείς ότι είναι ολίγον προκλητική – και χρησιμοποιούν μοντέρνα τεχνολογία, όπως για παράδειγμα ηλιακούς συλλέκτες στη στέγη της φάτνης.

Δεν πρόκειται για τη σιωπηλή Άγια Νύχτα. Ο Ιωσήφ μαζεύει την οικογένεια για την πρώτη χριστουγεννιάτικη σέλφι. Ένας απ’ τους βοσκούς περιγράφει στο snapchat την όλη σκηνή. Η μητέρα του Ιησού κρατά κούπα καφέ από Starbucks. Μια γελάδα μασουλάει βοσκή χωρίς γλουτένη. Οι Τρεις Μάγοι έχουν αντικαταστήσει τα δώρα – λιβάνι, χρυσός και σμύρνα – με prime boxes της Amazon. Κανείς από τους χαρακτήρες δεν έχει το βλέμμα του στραμμένο στον Χριστούλη.

Η εκκλησία του Μόντρεαλ δεν διεκδικεί πρωτιά: τη «χίπστερ» φάτνη δημιούργησαν, πριν δύο χρόνια, δυο αδέλφια απ’ την Καλιφόρνια. Παρήγαγαν 5.000 τέτοιες φάτνες και, στη συνέχεια, πολλές περισσότερες μιας και το προϊόν είχε ζήτηση. «Θέλαμε πιο πολύ να είναι κάτι που θα κάνει ν’ ανάψει κουβέντα. Θέλαμε να το κάνουμε να είναι κάτι το οποίο να το περιγελάσει ο κόσμος» δήλωσε στο CTV Montreal, ο Κόρεϊ Ράιτ, ένας απ’ τους δύο δημιουργούς.

Οι απαντήσεις των προσερχομένων ήταν διπλωματικές. Κάποιοι είπαν ότι προτιμούν μια παραδοσιακή φάτνη, αλλά δεν στάθηκαν επικριτικοί στη «χίπστερ» φάτνη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε ο κακός χαμός, πολλοί ήσαν οι θυμωμένοι.

Πέρα από τη χιουμοριστική διάθεση των δημιουργών, πέρα από ότι στους «μοντέρνους καιρούς» μας υπάρχει περιθώριο για λεγόμενες «ανατρεπτικές» δημιουργίες, η Φάτνη, ανεξάρτητα από την ιερότητά της για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι εικόνα γλυκιά, είναι εικόνα που γαληνεύει, είναι εικόνα που εξημερώνει, μικρούς και μεγάλους. Για πολλούς από μας, ήταν το πρώτο βήμα της εκπαίδευσής μας στο να σεβόμαστε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024