Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ζεσταίνεται» ο μηχανισμός των εκλογών

«Ζεσταίνεται» ο μηχανισμός των εκλογών

Το υπουργείο Εσωτερικών έφερε στη Βουλή τροπολογία για απευθείας ανάθεση στην προμήθεια εκλογικού υλικού

Ζεσταίνεται ο μηχανισμός των εκλογών, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών έφερε στη Βουλή τροπολογία για απευθείας ανάθεση στην προμήθεια εκλογικού υλικού.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Εσωτερικών εντάσσει τροπολογία με την οποία επαναφέρει σε ισχύ καταργηθείσα διάταξη του άρθρου 130 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη διάταξη, όλες γενικά οι προμήθειες, εργασίες, μεταφορές και μισθώσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών εθνικής αντιπροσωπείας γίνονται «με απευθείας ανάθεση και έγγραφη συμφωνία κατά παρέκκλιση των περί δημοσίου λογιστικού και περί προμηθειών του Δημοσίου διατάξεων και σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Με τις εν λόγω αποφάσεις ορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε πληρωμή. Οι μισθώσεις μεταφορικών μέσων για τη διακίνηση προσώπων ή τη μεταφορά εκλογικού υλικού ενεργούνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση και κίνηση οχημάτων των δημοσίων υπηρεσιών και των κατ» εξουσιοδότηση σχετικών κανονιστικών διοικητικών πράξεων».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού «από την προμήθεια εκλογικού υλικού και εκτέλεση εργασιών, μεταφορών και μισθώσεων με απευθείας ανάθεση και έγγραφη συμφωνία και την ως εκ τούτου μη επίτευξη του χαμηλότερου δυνατού κόστους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024