Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε tips για να μην πάρετε κιλά την περίοδο των γιορτών

Πέντε tips για να μην πάρετε κιλά την περίοδο των γιορτών

Aπολαύστε την περίοδο των γιορτών χωρίς να τρομάξετε την επόμενη φορά που θα ζυγιστείτε

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, η διάθεσή μας αλλάζει και η καθημερινότητά μας μπαίνει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Οι επισκέψεις στο γυμναστήριο αραιώνουν, ενώ οι έξοδοι για φαγητό και ποτό πυκνώνουν. Το αποκορύφωμα μιας περιόδου γεμάτης διατροφικές ατασθαλίες έρχεται, φυσικά, με τα οικογενειακά εορταστικά τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να αισθάνεστε τύψεις ή να στερηθείτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Σας έχουμε πέντε συμβουλές για να απολαύσετε την περίοδο των γιορτών χωρίς να τρομάξετε την επόμενη φορά που θα ανεβείτε στη ζυγαριά.

1. Μείνετε πιστή στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Τις ημέρες που δεν έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό ή να πάτε σε κάποιο εορταστικό τραπέζι, δεν υπάρχει λόγος να ενδίδετε στους πειρασμούς μόνο και μόνο επειδή έχετε μπει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες καλό είναι να μην καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.

2. Μη μένετε νηστική. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να μην τρώνε πριν από ένα μεγάλο τραπέζι, προκειμένου να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με επιπλέον θερμίδες. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια τελείως λάθος απόφαση, αφού θα καταλήξετε να πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό και τελικά να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες. Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα και καταναλώστε φρούτα και σαλάτες πριν από ένα εορταστικό γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο η όρεξή σας για φαγητό θα είναι ελεγχόμενη και θα σας είναι πιο εύκολο να φάτε ισορροπημένα στο τραπέζι.

3. Γεμίστε το μισό σας πιάτο με σαλάτα. Αυτή είναι μια διατροφική αρχή που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Καταναλώνοντας φυτικές ίνες, θα χορτάσετε γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να φάτε λιγότερο.

4. Πείτε «όχι». Πιθανότατα οι οικοδεσπότες θα επιμείνουν να δοκιμάσετε από όλα τα πιάτα και να έχετε συνεχώς το πιάτο σας γεμάτο. Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσετε την προτροπή τους από φόβο ότι θα τους προσβάλετε. Αρνηθείτε ευγενικά και μην παρασυρθείτε.

5. Προσοχή στο αλκοόλ. Ακόμη και αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα το αλκοόλ, την περίοδο των γιορτών σίγουρα θα πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω από ό,τι συνηθίζετε. Το κρασί είναι το ιδανικό ποτό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και πάλι, καλό θα είναι να μην ξεπεράσετε τα δύο ποτήρια. Αποφύγετε τα κοκτέιλ, τα οποία αποτελούν «θερμιδικές βόμβες», καθώς και τα πιο «σκληρά» ποτά (π.χ. ουίσκι, βότκα, κρεμώδη λικέρ) που θα σας επιβαρύνουν με «κενές θερμίδες».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024