Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία

Αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία

Καταγράφοντας την υψηλότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών

Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,5% το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας την υψηλότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών, σε μία ένδειξη ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι φόβοι για τις προστριβές στο εμπόριο, οι επιπτώσεις του Brexit και μια ασθενέστερη παγκόσμια οικονομία πλήττουν τη Γερμανία, η οικονομία της οποίας έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, και οι οικονομολόγοι αναθεωρούν πτωτικά τις προβλέψεις τους, καθιστώντας την εγχώρια ζήτηση πιο σημαντική.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,6% την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ισχυρότερος ρυθμός αύξησης από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στους κλάδους ακινήτων, πολιτισμού και διασκέδασης ενώ οι μισθοί στην εκπαίδευση και άλλους κλάδους υπηρεσιών υπολείπονται του μέσου όρου.

Οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές ήταν 4.013 ευρώ τον μήνα στα κρατίδια στη δυτική Γερμανία και 3.173 ευρώ στην πρώην κομμουνιστική ανατολική χώρα, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Bundesbank αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στη Γερμανία φέτος στο 1,5% από το 2,0% και για τον επόμενο χρόνο στο 1,6% από το 1,9%.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024