Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MINI JCW 2019: Ανανεωμένο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον

MINI JCW 2019: Ανανεωμένο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Η MINI αποκαλύπτει την στοχευμένα ανανεωμένη κορυφαία έκδοση JCW η οποία χάρη σε μια σειρά αναβαθμίσεων στην αθέατη πλευρά της συμβαδίζει πλέον με τις προδιαγραφές Euro 6d-Temp, αποκτώντας ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον χαρακτήρα χωρίς να απεμπολεί στο ελάχιστο τις επιδόσεις του.

H βρετανική φίρμα ανακοίνωσε μια σειρά βελτιώσεων για την κορυφαία JCW εκδοχή του ΜΙΝΙ, το οποίο με φόντο το αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP και τις προδιαγραφές Euro 6d Temp αποκτά ένα νέο φίλτρο μικροσωματιδίων το οποίο ενσωματώνεται στο σύστημα εξαγωγής και σε συνδυασμό με μια σειρά ανάλογων επεμβάσεων στο κινητήριο σύνολο καθίσταται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να πλήττονται τα μεγέθη επιδόσεων που προσφέρει.

Αναλυτικότερα, ο turbo δίλιτρος κινητήρας εξακολουθεί να προσφέρει 231 ίππους και 319 Nm ροπής που του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα για την κλειστή έκδοση και σε 6,6 δευτερόλεπτα για την έκδοση με την αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα σε επίπεδο αποδοτικότητας που εξασφάλισαν οι παραπάνω αλλαγές, το MINI JCW στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων εμφανίζει τιμή μέσης κατανάλωσης 6,9 λίτρων/100 χλμ. και 6,1 λίτρα στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ξεκινούν από τα 157 γρ./χλμ και 140 γρ./χλμ. αντιστοίχως.

Στην περίπτωση της John Cooper Works Convertible, τα μεγέθη κατανάλωσης διαμορφώνονται σε 7,0 λίτρα στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο και σε 6,4 λίτρα/100 χλμ. σε αυτήν με το αυτόματο οχτάρι κιβώτιο, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ξεκινούν από τα 161 γρ./χλμ. και τα 145 γρ./χλμ αντιστοίχως.

Παράλληλα με τις αλλαγές που αφορούν την αποδοτικότητα και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών περγαμηνών του κινητήριου συνόλου, οι εκδόσεις JCW επωφελούνται και από μια σειρά αισθητικών αναβαθμίσεων οι οποίες εστιάζουν στην μάσκα, στην προσθήκη νέων σχεδίων για τις ζάντες καθώς και στα νέα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων με το χαρακτηριστικό μοτίβο της βρετανικής σημαίας.

Επιπλέον, στο εσωτερικό των αναβαθμισμένων εκδόσεων οι οποίες αναμένεται να κάνουν την πρεμιέρα τους από τον Μάρτιο του 2019 στην έκθεση της Γενεύης με την προοπτική να διατεθούν αμέσως μετά, έχει προστεθεί σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και στοχευμένες αλλαγές στο σύστημα infotainment με τον εμπλουτισμό των λειτουργιών του.

Εμπλουτισμένες είναι και οι προαιρετικές επιλογές του στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ένα νέο σετ bucket καθισμάτων, φώτα LED, ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός και οι αισθητήρες βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024