Η Εφές Αναντολού διέλυσε την αδύναμη εκτός έδρας Μπουντούτσνοστ (106-68) και έφτασε στο 9-4, πλησιάζοντας στη μία νίκη από την 3η στη βαθμολογία ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι στο ντέρμπι της αγωνιστικής, υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της Φενέρμπαχτσε (79-75) σε ένα πολύ δυνατό ματς στην Κωνσταντινούπολη. Με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να επεκτείνει το αήττητο σερί της, παραμένοντας μόνη 1η με ρεκόρ 12-1.
Άλλη μια νίκη εκτός έδρας με όπλο την άμυνα και έναν… εξωγήινο Μιλουτίνοφ πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Μπαρτσελόνα (69-60) και συνεχίζει να καταδιώκει την Εφές στη μάχη της 4ης προνομιούχου θέσης. Τέλος στον ισπανικό… εμφύλιο της βραδιάς, η Μπασκόνια επικράτησε εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια (84-71) και πλέον με ένα σερί τριών νικών έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την 8άδα των playoffs.
Ας δούμε αναλυτικά την κατάσταση στην βαθμολογία με το πρώτο μισό της 13ης αγωνιστικής συμπληρωμένο:
Ο Νίκολιτς μίλησε με συγκίνηση για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον αείμνηστο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς, αποθεώνοντας δύο από τις σημαντικότερες μορφές της σερβικής μπασκετικής σχολής
Με ηγέτη τον Χρήστο Τζόλη (γκολ και ασίστ) η ομάδα του Ιβάν Λέκο αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 στην έδρα της Μαλίν και κατέκτησε το βελγικό πρωτάθλημα, με... διάλειμμα ενός έτους,