Η εισηγμένη προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση ποσοστού 80% της εταιρείας Lion Rental η οποία έχει το κορυφαίο ευρωπαϊκό brand στην ενοικίαση αυτοκινήτων, την Sixt

Το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ της Μοτοδυναμικής, έδωσε στη διοίκηση η γενική συνέλευσης των μετόχων. Η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση 3 νέων μετοχών έναντι δύο παλαιών με τη διαδικασία να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για το Χρηματιστήριο, η Μοτοδυναμική επιχειρεί να αντλήσει ρευστότητας με στόχο να καλύψει τη χρηματοδότηση που έλαβε για τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Lion Rental που είναι η αντιπρόσωπος της Sixt στην Ελλάδα. Η Μοτοδυναμικής αποκτά ποσοστό πλέον του 80% στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, όμως, στην Ελλάδα ήταν πίσω από τον ανταγωνισμό.

Η οικογένεια Θεοχαράκη θα διατηρήσει το υπόλοιπο 19,5% της Lion Rental.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μοτοδυναμικής, η Lion Rental θα διατηρήσει 10 εκατ. ευρώ από τον παλαιό της δανεισμό με νέους όρους ρύθμισης, ενώ παράλληλα εξασφαλίστηκε και νέα γραμμή δανεισμού της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Στόχος της Μοτοδυναμικής είναι η δραστηριοποίηση της Lion Rental κυρίως στην αγορά του rent a car της οποίας οι προοπτικές είναι ανοδικές. Εκτιμά ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα και η ζήτηση αυτοκινήτων κυρίως μέσω των πλατφορμών και πριν ο πελάτης πάει στον προορισμό του, δίνει νέες προοπτικές στην αγορά και στην Sixt.

«Μπήκαμε στο σωστό brand name, στη σωστή στιγμή, στη σωστή αγορά και τώρα εξαρτάται από εμάς για το αν θα πετύχουμε στο έργο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Μοτοδυναμικής κ. Σωτήρης Χατζίκος, ενώ ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Πάρης Κυριακόπουλος τόνισε τη σημασία της αποδοχής της Μοτοδυναμικής από τους Γερμανούς της Sixt, συμπληρώνοντας πως η Μοτοδυναμική είναι μια καλή πλατφόρμα που μπορεί να εξυπηρετήσει με επιτυχία σημαντικά εγχειρήματα όπως αυτά της Yamaha, της Porsche, της Sixt και όποιου άλλου ήθελε προκύψει στο μέλλον.

Οπως τονίστηκε, θα υπάρξει μείωση του υπάρχοντος στόλου καθώς θα ανανεωθεί ώστε να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες ενώ τα σημεία που βρίσκεται η Sixt θα μειωθούν διότι εκτιμάται ότι η παροχή αυτών των υπηρεσιών μπορεί να γίνει καλύτερα μέσω μιας ολοκληρωμένης και άκρως χρηστικής πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr