Το γραφείο αρχιτεκτονικής Snøhetta ολοκλήρωσε στη Βιομηχανική Περιοχή Holmen των 6.000 τετραγωνικών μέτρων έναν κόμβο αλιείας στη Sortlandssundet, στη βόρεια Νορβηγία.

Η βιομηχανική εγκατάσταση περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά κτίρια και έναν ξενώνα, ο οποίος συνδυάζει άψογα τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας με την εταιρική έδρα της εταιρείας.

Ανάθεση από τον πλοιοκτήτη Holmøy Maritime, το εξαιρετικά εκλεπτυσμένο συγκρότημα στο αρχιπέλαγος του Vesterålen σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει όλες τις εγκαταστάσεις των εργαζομένων σε ένα μέρος και στη συνέχεια να υποστηρίξει τη διεθνή επιτυχία της περιοχής στην υδατοκαλλιέργεια.

Η πρόσοψη κάθε κτιρίου χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά έγχρωμα πλαίσια, τα οποία συνδυάζονται με ένα συνδυασμό ανθεκτικών υλικών όπως επένδυση αλουμινίου, ξύλινες σανίδες και δάπεδα από σκυρόδεμα που διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα.

Επιλέγοντας κυρίως για να δημιουργήσουν μια παιχνιδιάρικη αντίθεση με το περιβάλλον τους, αυτά τα πολύχρωμα πάνελ λειτουργούν επίσης ως εργαλείο εύρεσης τρόπων σε όλο το τεράστιο συγκρότημα, που επεκτείνεται σε κάθε εσωτερικό κτίριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr