Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στις κάλπες θα αναμετρηθούμε με τον λαϊκισμό, το ψέμα και τον τυχοδιωκτισμό

Μητσοτάκης: Στις κάλπες θα αναμετρηθούμε με τον λαϊκισμό, το ψέμα και τον τυχοδιωκτισμό

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε νέο κάλεσμα στους ψηφοφόρους όλων των δημοκρατικών κομμάτων, καθώς και στους απογοητευμένους ζητώντας τους νασκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς. Άλλωστε, το είπαμε: Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας πήγαν πολύ πίσω για να μην κάνουμε όλοι μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η παράταξή μας, συνεπώς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και το μυαλό της σε κάθε γόνιμη ιδέα». Με την φράση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ συνόψισε το άνοιγμα του κόμματός του προς όλες τις κατευθύνσεις εν όψει των επερχόμενων εκλογών των οποίων το διακύβευμα έθεσε ξεκάθαρα.

«Στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα. Αλλά δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός».

«Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού. Και θα αναμετρηθούν τα ρεαλιστικά σχέδια για προκοπή και ανάπτυξη με τα συνθήματα της καθήλωσης και της μιζέριας. Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα. Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιώντας τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ πως «είναι σίγουρο ότι στον δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

«Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου», είπε επευφημούμενος από τους συνέδρους ο κ. Μητσοτάκης καλώντας για άλλη μια φορά σε συστράτευση.

«Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ από τους χιλιάδες που απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στην κάλπη, να σκεφτούν ότι η δική τους αδράνεια αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας.

Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς. Άλλωστε, το είπαμε: Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επιμέρους αναφορά στις τρεις κάλπες που θα στηθούν το 2019, και κυρίως στην «μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, που το ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Και μετατρέψτε την τωρινή απογοήτευση της κοινωνίας σε κύμα ελπίδας, αισιοδοξίας, δουλειάς και προόδου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Kyriakos Mitsotakis στο βήμα για την κεντρική του ομιλία στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας! Δείτε Live !

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Ζωντανά η ομιλία μου στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. #Ελλάδα_μπορούμε

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024