«Μια νίκη της ΝΔ είναι μια νίκη της Ευρώπης» τόνισε στην ομιλία του στον 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κ. Μητσοτάκη και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα

Τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές για να παραμεριστούν οι λαϊκιστές και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομιλία του στο 12 ο συνέδριο της ΝΔ. Παράλληλα, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός .

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός» τόνισε ο κ. Βέμπερ, τονίζοντας πως πιστεύει στο πρόγραμμα της ΝΔ.

«Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη φωνή του αξιόπιστη και ισχυρή στη Ευρώπη, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ’ όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας» είπε μεταξύ άλλων.

«Αναπτυσσόμαστε οικονομικά. Στην Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, oι ηγέτες του ΕΛΚ πέτυχαν μια γρήγορη ανάκαμψη. Υπό την ηγεσία της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Αλλά τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους» πρόσθεσε.

«Ποιός θα είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες, αν όχι εμείς; Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας! Και για την Ελλάδα. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός» συνέχισε.

Κλείνοντας, ο κ. Βέμπερ έστειλε μήνυμα της ενότητας και της συμπόρευσης. «Εάν δεν συνεχίσουμε ενωμένοι, είμαστε χαμένοι. Αποτελούμε πλέον το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε λίγα χρόνια, θα αποτελούμε μόλις το 3%. Οι πολιτικές του Τραμπ, του Πούτιν και των Κινέζων κομμουνιστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ να αναμετρηθούν μαζί τους».

Η επιλογή είναι δική μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr