Εκτός από την κινητοποίηση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Λευκού Πύργου στις 7 μ.μ., την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και αντιεξουσιαστές στην Καμάρα

Να περάσουν στο εσωτερικό του Παλαί ντε Σπορ και να διαδηλώσουν την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού σχεδιάζουν μέλη φορέων, οργανώσεων και σωματείων που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η είδηση έχει κυκλοφορήσει μέσω Facebook, προκαλώντας πονοκέφαλο στις αρχές ασφαλείας που έχουν ήδη αποκλείσει τους χώρους της ΔΕΘ -η είσοδος θα γίνεται μόνο από την πύλη του Παλαί ντε Σπορ- καθώς δεν είναι βέβαιο αν αστυνομία και οργανωτές της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους διαφωνούντες για να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου. Η δεύτερη θα γίνει την ίδια ώρα στην Καμαρά από αντιεξουσιαστές οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα και για την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Λουκέτο έχει βάλει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως ακυρώνονται όλες οι εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 5 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές έχουν κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, «οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00».

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ με θέμα «Η Μακεδονία λέει ναι στη δημοκρατία, ναι στην αλληλεγγύη, και όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό» είναι προγραμματισμένη στις 19:30.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr