Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί η Αλβανία: Νόμιμες οι απαλλοτριώσεις περιουσιών ομογενών

Προκαλεί η Αλβανία: Νόμιμες οι απαλλοτριώσεις περιουσιών ομογενών

Απάντηση προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το αλβανικό υπουργείο για την Ευρώπη και Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το ζήτημα των απαλλοτριώσεων περιουσιών Ελλήνων ομογενών

Σε μια ανακοίνωση με έντονα ειρωνικό ύφος, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στην Ελλάδα σχετικά με τις αντιδράσεις τις όσον αφορά το θέμα της απαλλοτρίωσης των κατοικιών των ομογενών στη Χειμάρρα.

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ δηλώνει «έκπληκτο» από τις δηλώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ ενώ τόνισε ότι «λυπάται για τη δήλωση του η οποία στηρίζεται σε διαστρέβλωση των γεγονότων» και ότι η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις είναι απόλυτα νόμιμη.

Η ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει πως όσοι θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η Αλβανία, ως ευρωπαϊκή χώρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Στρασβούργου και εφαρμόζει τις αποφάσεις του» . Επομένως, «όσοι πολίτες αισθάνονται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην ιδιοκτησία, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια».

«Καλούμε την ελληνική πλευρά για αντικειμενική ανάγνωση των γεγονότων και της αλήθειας», αναφέρει η αλβανική διπλωματία, υποστηρίζοντας ότι τα Τίρανα «ήταν και παραμένουν προσηλωμένα» στην προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει καλέσει την αλβανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την υπουργική απόφαση, προσθέτοντας αιχμηρά πως τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις μίας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024