Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ο πρώην δικηγόρος του αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κόεν, για το ρόλο του στην πληρωμή για εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών, ώστε να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 και για τα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ενός ουρανοξύστη του Οργανισμού Τραμπ στη Μόσχα.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής του, ο άλλοτε έμπιστος του Τραμπ κατηγόρησε ευθέως τον αμερικανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι «κάλυπτε τις βρωμιές» του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δικαστής Ουίλιαμ Πέϊλι, από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, καταδίκασε τον Κόεν σε τρία χρόνια φυλάκισης για τις πληρωμές που παραβιάζουν την νομοθεσία περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και σε δύο μήνες για την ψευδή κατάθεσή του στο Κογκρέσο.

«Σε πολλές περιπτώσεις, είχα την αίσθηση ότι ήταν καθήκον μου να καλύπτω τις βρωμιές του» υποστήριξε ο δικηγόρος.

Ο Κόεν παραδέχθηκε τον Αύγουστο ότι εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και της πρώην πλεϊμέιτ Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, «κατ’ απαίτηση του υποψηφίου», του Τραμπ, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ο τελευταίος να υποστεί ζημία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τον Νοέμβριο ομολόγησε τις ψευδείς δηλώσεις του στο Κογκρέσο.

Γράψτε το σχόλιο σας