Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας σε αποδρομή και οι... νέοι βουλευτές του που ετοιμάζονται για εκλογική συντριβή

Ο Τσίπρας σε αποδρομή και οι… νέοι βουλευτές του που ετοιμάζονται για εκλογική συντριβή

Σε απόλυτο εκνευρισμό εξαιτίας της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αλλά και της δικής του απώλειας του χαρακτηρισμού ως λαοπρόβλητου ηγέτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός

Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο πρωθυπουργός αποδεικνύοντας δύο πράγματα: Ότι είναι σε απόλυτο εκνευρισμό εξαιτίας της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αλλά και της δικής του απώλειας του χαρακτηρισμού ως λαοπρόβλητου ηγέτη.

Αλλά κι ότι είναι έτοιμος να πάει σε εκλογές, ίσως πολύ συντομότερα από το φθινόπωρο του 2019 που όλο επαναλαμβάνει προκειμένου να πειστεί και ο ίδιος.

Η χθεσινή παρουσία του στη Βουλή ήταν θλιβερή για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί εξαπέλυσε επίθεση με ανοίκειο τρόπο κατά μέσων ενημέρωσης, μιλώντας για fake news όταν ο ίδιος είναι η επιτομή του ψέματος από το 2015. Αλλωστε με ψέματα ανήλθε στην εξουσία και με ψεύδη και κυβιστήσεις κατόρθωσε να κλείσει τέσσερα χρόνια στην εξουσία.

Δεύτερον, γιατί αποδεικνύει ότι είναι κυνικός και αλαζόνας, αρνούμενος να απαντήσει σε κρίσιμα για τη χώρα ερωτήματα. Επιμένει στο Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών αν και ο Ζόραν Ζάεφ έχει τινάξει στον αέρα τον συμβιβασμό. Και από την άλλη, δεν απαντά στις κατηγορίες για τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κουβέντα για τη ΔΕΠΑ, κουβέντα για τον μυστικοσύμβουλο Μ. Πετσίτη. Με ειρωνικό ύφος, απαράδεκτες εκφράσεις (όπως η εξευτελιστική στάση του απέναντι στον Π. Τατσόπουλο, μέχρι πρότινος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και μια διάθεση να κρατήσει «λυμένο το ζωνάρι» χρησιμοποιώντας την στρατηγική… Πολάκη, δηλαδή τη λογική των ύβρεων κατά πάντων. Χαρακτηριστικό του γεγονός ότι έχει… ξεφύγει ο πρωθυπουργός είναι οι διαρροές ότι ο Τσίπρας θα καταγγείλει στη Σύνοδο Κορυφής τη Νέα Δημοκρατία γιατί μίλησε για συναλλαγή στο Μακεδονικό, κι ότι πούλησε το όνομα για τις συντάξεις. Το Μαξίμου λέει ότι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους ηγέτες που ανήκουν στο Λαϊκό Κόμμα να… τραβήξει το αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τους στιγματίζει ως «μειοδότες» στην υπόθεση της ΠΓΔΜ.

Σε αποδρομή

Είναι φανερό ότι βρίσκεται σε αποδρομή διότι τόσο ο ίδιος όσο και υπουργοί του έχουν πει πολύ χειρότερα για τη ΝΔ και τους πολιτικούς αντιπάλους, ή μέσα ενημέρωσης που δεν παίρνουν γραμμή από το Μαξίμου. Και ουδέποτε τιμωρήθηκε κανείς, ούτε ζήτησε συγγνώμη για την στάση του.

Ακόμη και η πρόκληση για… τηλεμαχία προς τον Κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε εκλογές, αλλά κι ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του. Η ΝΔ απαντά ότι δέχεται την πρόκληση, οπότε μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο μέσα σε κλίμα άγριας αντιπαράθεσης και μιας σύγκρουσης δύο κόσμων που θα έχει πολλά επεισόδια.

Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την Παρασκευή όταν από την Αθήνα και το συνέδριο ο Μητσοτάκης και τη Θεσσαλονίκη και την προεκλογική του ομιλία ο Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Αλλά όπως και χθες ο πρωθυπουργός δε πρόκειται να απαντήσει ούτε για τα fake news της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε για τα σκάνδαλα που την βαρύνουν (π.χ. πώληση αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ΔΕΠΑ, ο πολυτάλαντος Πετσίτης, ποιοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό με τα capital controls και με ανοχή της κυβέρνησης, ποια η σχέση του Μαξίμου με ρυπαρά μέσα ενημέρωσης που βρίθουν ψεύτικων ειδήσεων και στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων και των οικογενειών τους). Όπως δεν πρόκειται ποτέ να απαντήσει γιατί το νέο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση (κι αφού έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη νίκη του Ιανουαρίου του 2015) βασίζεται σε παλαιά υλικά που είναι ταυτισμένα με ό,τι χειρότερο στο πολιτικό προσωπικό.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε έναν πίνακα στα πρακτικά της Βουλής δείχνοντας το νέο του ΣΥΡΙΖΑ: «Λέτε ότι είστε το νέο και εμείς το παλιό. Για να δούμε: Νίκος Κοτζιάς, Χρήστος Σπίρτζης , Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής – και εσείς νέος και χειροκροτείτε όρθιος – Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης κ.α. Εχω και ορισμένους που άνηκαν στον δικό μας χώρο. Πάνος Καμμένος Κόλλια, Κουντουρά. Το καταθέτω στα πρακτικά ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και νέο για κοιταχτείτε λίγο στο υπουργικό και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού είναι καλοδεχούμενες».

Ούτε και γι΄αυτό θα απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί γι’ αυτόν είναι… fake news.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024