Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Συνελήφθη 21χρονος οπαδός του ISIS - Σχεδίαζε μεγάλη επίθεση σε συναγωγή

ΗΠΑ : Συνελήφθη 21χρονος οπαδός του ISIS – Σχεδίαζε μεγάλη επίθεση σε συναγωγή

Ο Ντέιμον Τζόζεφ είχε καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για να σκοτώσει πιστούς στη συναγωγή της πόλης Τολέντο του Οχάιο κατά τη διάρκεια της αργίας του Σαββάτου

Ποινική δίωξη εναντίον ενός 21χρονου για υλική υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον συναγωγής στο Οχάιο άσκησαν οι αμερικανικές αρχές, ύστερα από έρευνα του FBI.

Ο Ντέιμον Τζόζεφ είχε καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για να σκοτώσει πιστούς στη συναγωγή της πόλης Τολέντο κατά τη διάρκεια της αργίας του Σαββάτου.

Συνελήφθη την Παρασκευή όταν πήγε για να παραλάβει δύο ημιαυτόματα τυφέκια εφόδου AR-15 από έναν υποτιθέμενο ομοϊδεάτη του, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας του FBI. Τα όπλα είχαν ήδη αχρηστευτεί για κάθε ενδεχόμενο, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τζόζεφ εμπνεύστηκε το σχέδιο από την προπαγάνδα του Ι.Κ. στο Διαδίκτυο, καθώς και από την επίθεση που διαπράχθηκε σε συναγωγή στο Πίτσμπεργκ τον Οκτώβριο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 πιστούς. Επρόκειτο για τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Θαυμάζω το παλικάρι που έκανε την επίθεση (στο Πίτσμπεργκ)», είχε εξάλλου αναφέρει γραπτώς σε άλλον μυστικό πράκτορα ο νεαρός, σύμφωνα με τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

«Μπορώ να με φανταστώ να εκτελώ αυτό το είδος επιχείρησης, Ινσαλάχ», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα έγγραφα των αμερικανικών διωκτικών αρχών.

Την παραμονή της σύλληψής του, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι τους εκμυστηρεύθηκε ένα λεπτομερές σχέδιο για την επίθεση, που περιλάμβανε τη διεύθυνση της συναγωγής και τα συμπεράσματα της παρακολούθησης του στόχου που είχε κάνει, ιδίως την ώρα που σκεπτόταν να εισβάλει για να προκαλέσει τα περισσότερα θύματα.

Ο νεαρός αυτός «προετοίμαζε για μήνες μια βίαιη τρομοκρατική ενέργεια για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους εδώ στις ΗΠΑ», τόνισε ο εισαγγελέας Τζάστιν Χέρντμαν σε ανακοίνωσή του. Στο κατηγορητήριο «περιγράφεται ένας άνδρας που τα είχε υπολογίσει όλα» και «τρεφόταν από μια ιδεολογία μίσους», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο νεαρός τράβηξε την προσοχή του FBI τον Μάιο, όταν άρχισε να διασπείρει στο Διαδίκτυο μηνύματα υποστήριξης του Ι.Κ., εξήγησαν οι αρχές. Ένας μυστικός πράκτορας αμέσως μετά ήλθε σε επαφή μαζί του. Αν κριθεί ένοχος, ο Ντέιμον Τζόζεφ είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024