Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Nissan Juke προετοιμάζει τη νέα γενιά του

Το Nissan Juke προετοιμάζει τη νέα γενιά του

H νέα, δεύτερη γενιά του Juke αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στην επόμενη χρονιά, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην ιαπωνική φίρμα και χωρίς να απεμπολήσει τον εκκεντρικό σχεδιαστικό του χαρακτήρα.

Παρά τις φήμες που ήθελαν την Nissan, απρόθυμη να οδηγήσει το Juke σε μια νέα γενιά, το μικρότερο SUV των Ιαπώνων, πρόκειται να επιστρέψει από το 2019 με σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά, συνεπικουρούμενης μιας νέας αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικότερα, η νέα γενιά του ιαπωνικού crossover, θα κάνει την μετάβαση στην αρχιτεκτονική CMF-B η οποία φιλοξενεί, μεταξύ άλλων τα Nissan Qashqai και Renault Kadjar και κατ΄επέκταση, θα επωφεληθεί από νέους κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας από το οπλοστάσιο του γαλλοιαπωνικού ομίλου, συμπεριλαμβανομένου του βενζινοκινητήρα του 1,3 λίτρου ισχύος έως 163 ίππων.

Παράλληλα με τους νέους συμβατικούς κινητήρες, στα σχέδια της Nissan συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης στην γκάμα του μικρότερου crossover της, στα πρότυπα του Gripz Concept που παρουσιάστηκε πριν μια τριετία, όπου ένας μικρού κυβισμού κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει να επαναφορτίσει τις μπαταρίες εφόσον εξαντληθεί η ενέργειά τους.

Εξίσου αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρείται, σε δεύτερο χρόνο και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία έχει χαρακτηριστεί «σχεδόν απαραίτητη» από τον επιχειρησιακό διευθυντή της Nissan, Shiro Nakamura.

Σημαντικές αναβαθμίσεις αναμένονται και σε ό,τι αφορά τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων ευφυών συστημάτων που άπτονται της αυτόνομης οδήγησης, καθώς και των gadgets που θα επιτρέπουν τη διασύνδεσή του με έξυπνες συσκευές.

Επίσης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρά τις ριζικές μεταβολές στα μηχανικά και μη μέρη του το Juke αναμένεται να διατηρήσει τον εκκεντρικό σχεδιαστικό χαρακτήρα που το διαχωρίζει από την ολοένα και αυξανόμενη σε μέλη κατηγορία των μικρών crossovers, ενώ εκτεταμένες σε πρωτόγνωρο βαθμό θα είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης που θα προσφέρει.

Σε ό,τι αφορά το ακριβές χρονοδιάγραμμα άφιξής του, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ως concept car εντός του 2019 με την προοπτική να ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής εντός του έτους και η κατασκευή του η οποία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024