Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Leaf  Nismo RC: Ηλεκτρικός σαμουράι

Nissan Leaf Nismo RC: Ηλεκτρικός σαμουράι

Η Nissan αποκάλυψε μια αγωνιστική εκδοχή του Leaf με τα διακριτικά Nismo RC η οποία προσφέροντας ισχύ 326 ίππων και με βάρος μόλις 1,2 τόνους, υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και από καθιερωμένα sportscar.

H ιαπωνική φίρμα, αποκάλυψε μια αγωνιστική εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, Leaf , με την φροντίδα της Nismo και τα διακριτικά RC, αξιοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η διαθέσιμη προς πώληση εκδοχή του Leaf σε μια σημαντικά βελτιωμένη εκδοχή.

Αναλυτικότερα, το Leaf Nismo RC χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 326 ίππους και 640 Nm ροπής, ισχύς η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή συστήματος διαχείρισης ροπής.

Μπορεί οι 326 ίπποι ως απόλυτο μέγεθος να μην είναι εξίσου εντυπωσιακοί με τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα (βλ. Rivian και Tesla), ωστόσο, στην περίπτωση του Leaf Nismo RC και σε αντίθεση με τις παραπάνω περιπτώσεις συνδυάζεται με ένα ιδιαιτέρως περιορισμένο βάρος καθώς το Leaf Nismo RC δεν ξεπερνά τα 1.220 κιλά, χάρη και στο ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιό του.

Ως αποτέλεσμα, η αναλογία κιλών ανά ίππο για αυτήν την αγωνιστική εκδοχή του ηλεκτροκίνητου μοντέλου διαμορφώνεται σε 266 ίππους /τόνο, και συνοδεύεται από την υπόσχεση επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει αφενός, ότι το νέο Nismo RC είναι κατά 50% ταχύτερο από την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς του Leaf και αφετέρου ότι τα παραπάνω μεγέθη το καθιστούν δυνητικά ταχύτερο από την Porsche 911 Carrera GTS.

Παράλληλα με την επιπλέον ισχύ του, το Leaf Nismo RC αξιώνει, συνεπικουρούμενης της σχεδίασης της νέα γενιάς του, και καλύτερη αεροδυναμική η οποία συνοψίζεται στην παρουσία της ρυθμιζόμενης αεροτομής στο πίσω τμήμα καθώς και στην μικρότερη, ελάχιστη απόσταση από το έδαφος η οποία, σύμφωνα με την Nissan συμβάλλει και σε επιπλέον ευελιξία στις στροφές.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του Leaf Nismo RC, αφού πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του στην πίστα Fuji, θα κατασκευαστεί σε έξι αντίτυπα τα οποία θα συνοδεύσουν τη διοργάνωση της Formula E ανά τον κόσμο.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024