Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mondeo Estate: Ανανέωση με υβριδικές προεκτάσεις

Ford Mondeo Estate: Ανανέωση με υβριδικές προεκτάσεις

Η πρακτικότερη έκδοση του Mondeo, προετοιμάζει την ανανέωσή της η οποία επιφυλάσσει στοχευμένες αλλαγές σε τεχνολογικό εξοπλισμό και κινητήρες οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν σε όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του μοντέλου. Παράλληλα, η Estate έκδοση πρόκειται, να αποκτήσει μια υβριδική έκδοση.

Φωτογραφίες Automedia

Αν και πρόσφατες πληροφορίες ήθελαν το Mondeo να εκλείπει από την γκάμα της Ford, η «μπλε οβάλ» φίρμα δεν δείχνει πρόθυμη να θέσει σε εφαρμογή τέτοιου είδους σχέδια, τουλάχιστον προς το παρόν, προετοιμάζοντας ήδη την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου η οποία επί του παρόντος, συνεχίζει τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με φόντο τον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά, στην πρακτικότερη εκδοχή της.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η Ford δεν έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση του Mondeo, καθώς το καμουφλάζ προδίδει περιορισμένες αισθητικές αναβαθμίσεις σε προφυλακτήρες και σε στοχευμένες λεπτομέρειες του μπροστινού και του πίσω τμήματος.

Αντιστοίχως μετριοπαθής, αναμένεται να είναι η προσέγγιση στο εσωτερικό του όπου οι αλλαγές θα περιοριστούν στον ανασχεδιασμό της κεντρικής κονσόλας και των διακοπτών που φιλοξενεί.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με την εμφάνιση, σημαντικά αναβαθμισμένος προδιαγράφεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός του που με οδηγό το τελευταίο Focus, θα εντάξει στο παλμαρέ του βελτιωμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, μεταξύ των οποίων ενεργά συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης και υποβοήθησης τιμονιού κατά τους ελιγμούς αποφυγής, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας και σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών.

Τα σημαντικότερα νέα, στην περίπτωση της ανανεωμένης εκδοχής του Ford Mondeo Estate θα προέλθουν ωστόσο από την αθέατη πλευρά του, καθώς αφενός και η πρακτικότερη εκδοχή του Mondeo θα αποκτήσει μια υβριδική έκδοση με ισχύ 187 ίππων και αντίστοιχες προδιαγραφές με την τετράθυρη έκδοση, ενώ στην γκάμα θα προστεθούν δύο νέοι κινητήρες, ένας νέος και αποδοτικότερος δίλιτρος diesel με ισχύ 150 ίππων καθώς και ο τρικύλινδρος 1,5 λίτρου σε εκδοχές ισχύος ανάλογες του νέου Focus όπου ο συγκεκριμένος κινητήρας φτάνει έως και τους 182 ίππους. Στις νέες προσθήκες θα συμπεριληφθεί και το νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το ανανεωμένο Mondeo θα κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2019, πιθανότατα τόσο στις τετράθυρες όσο και στην πρακτικότερη εκδοχή του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα υβριδική έκδοση για το SW, σχεδιάστηκε και θα διατεθεί αποκλειστικά από και για την Ευρώπη.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024