Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Battista θα ονομάζεται το νέο hypercar του Pininfarina

Battista θα ονομάζεται το νέο hypercar του Pininfarina

H νεοσύστατη Automobili Pininfarina, ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar, που θα επωμιστεί το βάρος εισαγωγής του ιταλικού οίκου στην νέα εποχή του ως κατασκευαστή αυτοκινήτων, θα ονομάζεται Battista, προς τιμήν του εμπνευστή και ιδρυτή του ιταλικού οίκου.

To μικρό όνομα του ιδρυτή του, επέλεξε ο Pininfarina για την ονομασία του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου που θα επισφραγίσει το πέρασμα του οίκου σε μια νέα εποχή, προσθέτοντας στις δραστηριότητες του και αυτή της παραγωγής αυτοκινήτων.

Το Battista (μέχρι πρότινος γνωστό ως PF0) το οποίο θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα και το πρώτο μοντέλο της Automobili Pininfarina ως κατασκευαστή, θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο και σκοπεύει να σηματοδοτήσει την νέα εποχή για τον ιταλικό οίκο με εμφατικό τρόπο, καθώς αξιώνει τον τίτλο του ισχυρότερου αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την παραπάνω ηχηρή δήλωση θα κληθούν να υποστηρίξουν μεγέθη ισχύος 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής τα οποία θα παράγονται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες, καθιστώντας εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2,0 δευτερολέπτων, ενώ θα του εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 483 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία για το ιταλικό hypercar, τον σχεδιασμό του υπογράφει ο Luca Borgogno εστιάζοντας σε μια φουτουριστική όσο και δυναμική σιλουέτα, αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει οι πρώτες πληροφορίες και, φυσικά της ιστορίας του ιταλικού οίκου.

Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες αποσπασματικές εικόνες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα δείχνουν να τις δικαιώνουν καθώς το Battista δείχνει να συνδυάζει την ιταλική παράδοση στο design με τις σύγχρονες εξελίξεις στην κορυφή της τετράτροχης τροφικής αλυσίδας.

Η παραγωγή του η οποία θα περιοριστεί σε 150 αντίτυπα, αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,6 και 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ονόματος, Battista, κατά την ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Paolo Pininfarina, εγγονός του ιδρυτή της, Battista “Pinin” Farina ανέφερε μεταξύ άλλων «πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο παππούς μου είχε το όραμα μιας αυθύπαρκτης γκάμας μοντέλων Pininfarina, εξ ου και ήταν αυτονόητο να το ονομάσουμε Battista».

Εκτός των πρώτων συστάσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι το Battista θα αξιοποιήσει τεχνογνωσία από την συμμετοχή της ινδικής Mahindra -ιδιοκτήτριας του Pininfarina και της νεοσύστατης Automobili Pininfarina- στην Formula E.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024