Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ελληνας… Πάπας του μπάσκετ

Ο Ελληνας… Πάπας του μπάσκετ

Εχοντας θητεύσει για δυο χρόνια ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της διεθνούς Ομοσπονδίας, ο Ζαγκλής εξελέγη ομοφώνως στην πλέον περίοπτη – και μάλιστα ουσιαστική και όχι τιμητική – θέση της και από προχθές είναι και με τη βούλα ο νέος master and commander του αθλήματος

Habemus Papam λοιπόν και μάλιστα έχουμε δικό μας Πάπα, που συνάμα είναι και Πατριάρχης και… Δαλάι Λάμα και τα πάντα όλα στην ιεραρχία του παγκοσμίου μπάσκετ!

 Ο λευκός καπνός που ανέθρωσκε από το φουγάρο της… Καπέλα Σιστίνα στη Μίες της Γενεύης την Παρασκευή το μεσημέρι έπνιξε την Ελλάδα προς χάριν του Ανδρέα Ζαγκλή: του 38χρονου δικηγόρου από τα Μελίσσια, ο οποίος κατέκτησε το ύπατο αξίωμα της παγκόσμιας τάξης του αθλήματος, διαδεχόμενος τον αείμνηστο Πάτρικ Μπάουμαν στη θέση του γενικού γραμματέα της FIBA.

Εχοντας θητεύσει για δυο χρόνια ως επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της διεθνούς Ομοσπονδίας, ο Ζαγκλής εξελέγη ομοφώνως στην πλέον περίοπτη – και μάλιστα ουσιαστική και όχι τιμητική – θέση της και από προχθές είναι και με τη βούλα ο νέος master and commander του αθλήματος, επιβεβαιώνοντας διά μίαν εισέτι φοράν τη δυναμική του ελληνικού μπάσκετ. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της ΕΟΚ και στελέχους της FIBA, Παντελή Δέδε, ανελίχθηκε ραγδαία στη διοικητική ιεραρχία και καλείται πλέον να οδηγήσει το μπάσκετ στην επόμενη ημέρα του, μεσούντος του εμφυλίου πολέμου με την Ευρωλίγκα και σε μια εποχή μεγάλων ζυμώσεων.

Ποιος τη χάρη μας, λοιπόν! Η Ελλάδα είναι μια κοιτίδα που εκτός από παίκτες και προπονητές εξάγει στην παγκόσμια αγορά και παράγοντες: την αρχή είχε κάνει ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ως πρόεδρος της FIBA Europe (2002-2010) και αντιπρόεδρος της FIBA, ακολούθησε πρόπερσι ο εκτελεστικός διευθυντής του Champions League, Πατρίκ Κομνηνός και η σκυτάλη περνάει πλέον στα χέρια του νεαρού, φερέλπιδος και πολλά υποσχόμενου διοπτροφόρου πρώην επικεφαλής του διαιτητικού δικαστηρίου του μπάσκετ…

Ο νέος γενικός γραμματέας έσπευσε από την πρώτη στιγμή να δώσει το στίγμα του και τους άξονες στους οποίους θα πολιτευθεί: «Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ και μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, να είμαστε μοντέρνοι διαχειριστές, συνετοί ρυθμιστές και άψογοι διοργανωτές».

Ως ευ παρέστης Ανδρέα Ζαγκλή!

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024