Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακεδονικό : Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Θεοδωράκη

Μακεδονικό : Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Θεοδωράκη

Από όμηρος του Πάνου Καμμένου, περίγελος του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μόνος του πρέπει να προχωρήσει και να συνεχίσει να κυβερνά έχοντας μπροστά του την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Από όμηρος του Πάνου Καμμένου, περίγελος του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μόνος του πρέπει να προχωρήσει και να συνεχίσει να κυβερνά έχοντας μπροστά του την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός, που θεωρούσε δεδομένο ότι η συμφωνία θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές, τώρα κινδυνεύει με κοινοβουλευτικό Βατερλώ αφού έμεινε με… την Κατερίνα Παπακώστα κι αυτή δεν είναι σίγουρη.

Ο Τσίπρας, αφού τα «έσπασε» με το Κίνημα Αλλαγής, τώρα ήρθε η ώρα της ρήξης και με το Ποτάμι. Με αφορμή δημοσιεύματα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλαξε στάση για τη συμφωνία ή ότι παζαρεύει με τη Νέα Δημοκρατία τη στάση που θα ακολουθήσει όταν έρθει η συμφωνία για το Μακεδονικό στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε σκωπτικά τα όσα λέγονται για να βρεθεί στο στόχαστρο του Μαξίμου.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Θεοδωράκης από το ρεπορτάζ της ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ (Ο Θεοδωράκης παζαρεύει τις Πρέσπες για το Επικρατείας και ένα υπουργείο) και ο αρχηγός του Ποταμιού απάντησε με ένα tweet:

Το ρεπορτάζ στη «Νέα Σελίδα» έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι. Αχ… Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απ τις παλιές σελίδες. ΔΕΝ παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι!

Το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του και αρπάζοντας την ευκαιρία από τα πρωτοσέλιδα ρωτάει ευθέως τον Σταύρο Θεοδωράκη «αν έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται:

Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας.

Είναι φανερό ότι η ρήξη της κυβέρνησης με το Ποτάμι είναι δεδομένη και πολύ δύσκολα μπορεί να κολλήσει το γυαλί που έχει σπάσει. Ο Ζόραν Ζάεφ και οι αλυτρωτικές αναφορές του προκάλεσαν αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και δρομολογούν εξελίξεις που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τις πρόωρες εκλογές.

Πλέον ο Τσίπρας είναι όμηρος του Καμμένου, που λέει ότι θα φύγει από την κυβέρνηση και όμηρος του Ποταμιού που αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών θα είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων από τον Ιανουάριο και μετά.

Φαίνεται ότι στο Μαξίμου κάνουν δεύτερες σκέψεις και σχεδιάζουν να ζητήσουν ερμηνευτικές αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων ώστε να ξεπεράσουν τις προκλητικές δηλώσεις του Ζάεφ και των ακραίων κύκλων της ΠΓΔΜ.

Όμως, είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο αφού οι ψήφοι δεν βγαίνουν, ειδικά μετά τη σύγκρουση με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Και όλα είναι ανοικτά για το χρόνο των εκλογών. Ενδεχομένως η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή τον Μάρτιο, ακόμη κι αν η διαδικασία στα Σκόπια ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Έτσι θα κερδίσει χρόνο με σκοπό να πείσει ότι η συμφωνία είναι προς όφελος της χώρας. Αν δεν το κάνει τότε μπορεί να προκηρύξει εκλογές τον Μάιο ή και νωρίτερα αν η πόλωση φτάσει σε ακραίο σημείο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024