«Κίτρινα Γιλέκα» : Βουλευτές της αντιπολίτευσης φέρνουν τη Δευτέρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να πάρουν με το μέρος τους και άλλους βουλευτές, καθώς σε όλη τη χώρα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο και τους χειρισμούς του
Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) και του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) που έχουν δυσαρεστηθεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η γαλλική κυβέρνηση την κρίση των «κίτρινων γιλέκων» σχεδιάζουν να καταθέσουν πρόταση μομφής τη Δευτέρα.
Αν και δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες ψήφους, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να πάρουν με το μέρος τους και άλλους βουλευτές, καθώς σε όλη τη χώρα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο και τους χειρισμούς του.
«Τις ερχόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε να διευρυνθεί η ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να καταθέσουν αυτήν την πρόταση (μομφής) μαζί με μας», και από άλλα πολιτικά κόμματα, δήλωσε ο αρχηγός του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ σε δημοσιογράφους.
- Ιράν: Το πετρέλαιο άγγιξε ξανά τα 100 δολάρια το βαρέλι – Οι πρώτες αντιδράσεις στις ασιατικές αγορές
- Το Ιράν είναι «κοντά στην ήττα», δηλώνει ο Τραμπ, αλλά «αυτό δεν πάει να πει ότι θα σταματήσουμε αμέσως»
- Ιράκ: Χτυπήθηκαν 2 δεξαμενόπλοια – Σκοτώθηκε ναυτικός – Ερευνες για αγνοουμένους
- Πετρέλαιο: Νέα αλματώδης αύξηση της τιμής του WTI παρά την παρέμβαση των ΗΠΑ
- Ιράν: 172 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ
- Ιράν: «Συντονισμένη επίθεση» με τη Χεζμπολά κατά του Ισραήλ «με πυραύλους και drones»
