Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Δρακόντεια μέτρα εν όψει των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Δρακόντεια μέτρα εν όψει των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων»

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, σχεδόν το σύνολο των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και της χωροφυλακής θα κινητοποιηθεί για να εγγυηθεί την τήρηση της τάξης στη χώρα, το Σάββατο.

H κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέσα» επιπλέον των 65.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου το Σάββατο, στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας μαζικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ενώπιον της Γερουσίας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης επανέλαβε την έκκληση προς τα «κίτρινα γιλέκα» να μην έρθουν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν, όχι επειδή «τους απαγορεύεται να εκφραστούν», αλλά για να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες», την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση διατυπώνει ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στο πλαίσιο αυτής της «κινητοποίησης IV».

«Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έκτακτα μέσα που θα προστεθούν στις 65.000 δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη Γαλλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον των γερουσιαστών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα μέσα.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τη μέγιστη αποφασιστικότητα. Μαχόμαστε εναντίον του μίσους και της βίας» σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Εντουάρ Φιλίπ «χαιρέτισε όλους όσοι απηύθυναν ή προώθησαν» εκκλήσεις για ηρεμία, τονίζοντας πως η «Δημοκρατία έχει την τελευταία λέξη».

Η βία που αυξάνεται κατακόρυφα κάθε Σαββατοκύριακο από την έναρξη των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι, όπως και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Το Ελιζέ εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν «πολύ σοβαρές ταραχές».

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, σχεδόν το σύνολο των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και της χωροφυλακής θα κινητοποιηθεί για να εγγυηθεί την τήρηση της τάξης στη χώρα, το Σάββατο.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων της χωροφυλακής ή η παρουσία στρατιωτικών για την ενίσχυση των μόνιμων φρουρών ασφαλείας των κτιρίων της κυβέρνησης και άλλων θεσμών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024