Τεράστια τιμή για το ελληνικό μπάσκετ, αφού ο νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA είναι Έλληνας. Ο 38χρονος δικηγόρος στο επάγγελμα, Ανδρέας Ζαγκλής, ανέβηκε στην πυραμίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα αποτελεί το Νο 1 στα διοικητικά.

Η θέση του Γ.Γ. θεωρείταιαι από τις πιο σημαντικές στην ιεραρχία της FIBA, με τον Έλληνα δικηγόρο να είναι μόλις ο 4ος που λαμβάνει αυτό το αξίωμα μετά τους Ρενάτο Ουίλιαμς Τζόουνς (1932-1976), Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς (1976-2003) και Πάτρικ Μπάουμαν (2003-2018).

Ο θάνατος του Πάτρικ Μπάουμαν στις 13 Οκτωβρίου, άφησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ στην ουσία ακέφαλη, και μετά από εσωτερικές διεργασίες και διαβουλεύσεις, προκρίθηκε το όνομα του Ανδρέα Ζαγκλή.
Ο Ζαγκλής εργαζόταν στη παγκόσμια ομοσπονδία ως Νομικός της Σύμβουλος από τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από εννέα χρόνια θητείας ως εξωτερικός συνεργάτης της.

Στο παρελθόν υπήρξε γραμματέας σε μερικές πολύ σημαντικές υποθέσεις του CAS, ενώ έχει αναλάβει ή έχει ανάμειξη σε αρκετές γνωστές υποθέσεις, με χαρακτηριστικότερες την υπερασπιστική γραμμή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο CAS σχετικά με την τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών το 2017 ή την συνεργασία του με τους Τσάμπι Αλόνσο, Χάβι Μαρτίνεθ και Αρτούρο Βιντάλ στις υποθέσεις των μεταγραφών τους στη Μπάγερν. Επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του έχει συνεργαστεί με ποδοσφαιρικές ομάδες όπως οι Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι άριστος γνώστης τριών γλωσσών (αγγλικά, ισπανικά, ελληνικά), ενώ μιλάει γαλλικά και γερμανικά, ενώ έχει παρακολουθήσει και το πρόγραμμα Leadership in Corporate Counsel στο Harvard Law School, που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.