Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος για Ζάεφ: Πολλές φορές μπορεί να υπερβάλλει ως προς τις ερμηνείες

Τζανακόπουλος για Ζάεφ: Πολλές φορές μπορεί να υπερβάλλει ως προς τις ερμηνείες

«Πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά της πΓΔΜ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ

«Οι κινήσεις για την εξασφάλιση του σεβασμού της συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνουν από την πλευρά της πΓΔΜ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος» σχολιάζοντας σε πολύ χαμηλούς τόνους τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 24/7» υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά της πΓΔΜ».

Καταλαβαίνω, είπε, ότι «ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλλει ως προς τις ερμηνείες» και πρόσθεσε ότι «όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά των γειτόνων μας, θα γίνουν».

Σχολιάζοντας δηλώσεις ορισμένων στελεχών του Ποταμιού, είπε δεν πρέπει » οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Είπε ότι το Ποτάμι δεν πρέπει να λειτουργήσει κοντόφθαλμα και με όρους «βραχυπρόθεσμών πολιτικών σχεδιασμών», αλλά να συνεχίσει στη γραμμή του κ. Θεοδωράκη, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα αντιληφθούν την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και η συμφωνία θα κυρωθεί όταν έρθει στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ψήφους που απαιτούνται για την κύρωση της συμφωνίας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι περνά όπως οποιοσδήποτε νόμος.

Σχετικά με την στάση που θα τηρηθεί από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κρατάει ως δεδομένο την πολιτική δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν με την ΝΔ για να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024