Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπλατ: «Oμάδα με ποιότητα η Ζαλγκίρις, ξεχωριστός ο Σάρας»

Μπλατ: «Oμάδα με ποιότητα η Ζαλγκίρις, ξεχωριστός ο Σάρας»

Τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ πριν από την αναχώρηση των Ερυθρόλευκων για το Κάουνας

«Πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το τι κάνουν εντός παρκέ, παρά για το γεγονός πως έχουν θερμή έδρα και κοινό που τους υποστηρίζει φανατικά». Τάδε έφη Ντέιβιντ Μπλατ πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Κάουνας.

Ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων σημείωσε πως η Ζαλγκίρις δείχνει την ποιότητα της τα τελευταία χρόνια και εκθείασε τον Σάρας Γιασικεβίτσιους με τον οποίο θα κοντραριστεί αύριο (6/12, 20:00) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπλατ:

«Το πιο σημαντικό είναι πως η Ζαλγκίρις Κάουνας αυτή τη στιγμή παίζει εξαιρετικά. Και δείχνουν την ποιότητα τους εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το τι κάνουν εντός παρκέ, παρά για το γεγονός πως έχουν θερμή έδρα και κοινό που τους υποστηρίζει φανατικά. Ανησυχούμε περισσότερο για το πως θα παίξουμε εμείς και πως εκείνοι, παρά για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί» απάντησε.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το εάν το 1-5 της Ζαλγκίρις Κάουνας εντός έδρας τη φετινή σεζόν στη Euroleague, θα λειτουργήσει για τους αντιπάλους των Πειραιωτών ως έξτρα κίνητρο. «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως στη Euroleague, όλα τα ματς είναι κρίσιμα και ανταγωνιστικά, εβδομάδα με την εβδομάδα μπορεί να αλλάξουν πολλά, το τι έχει γίνει στο παρελθόν και πριν μερικές αγωνιστικές, δεν έχει και τόση σημασία, πρέπει να κοιτάς το ματς που είναι μπροστά σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και να σέβεσαι τον αντίπαλο σου, αυτό είναι το μυστικό».

Για το αν έχει σκεφτεί πως θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει αρκετά δυνατά και με επαφές, ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε πως: «Aυτό είναι αλήθεια, πολλές ομάδες παίζουν με τον ίδιο τρόπο και ελπίζουμε και εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως παίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, να είμαστε ανταγωνιστικοί δηλαδή και φιλόδοξοι, να κοιτάξουμε μπροστά και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας».

Για τη μέχρι στιγμής παρουσία του Γιασικεβίτσιους στη Ζαλγκίρις Κάουνας ως προπονητής, ο Μπλατ είπε: «O Σάρας έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη Ζαλγκίρις, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό, το περίμενα. Είναι έξυπνος, ξεχωριστός και πάντα του άρεσε να παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Aυτό κάνει και ως προπονητής και πραγματικά δεν μου κάνει εντύπωση. Δουλεύει σκληρά και έχει παρουσιάσει σπουδαίο έργο ως τώρα».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024