Σχεδόν μια τετραετία μετά την πρώτη εμφάνιση του πρωτότυπου pickup Santa Cruz στην έκθεση του Detroit, η κορεατική φίρμα επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να το οδηγήσει στην παραγωγή, αναζητώντας αρχικά διέξοδο στην ιδιαιτέρως προσοδοφόρα για την κατηγορία, αγορά των ΗΠΑ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, Luc Donkerwolke, η διαδικασία σχεδιασμού του κορεατικού pickup έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον απομένουν οι διαδικασίες που θα το οδηγήσουν στις γραμμές παραγωγής της. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση, πότε αυτή θα ξεκινήσει, αναφορές κάνουν λόγο για το 2020.

Άγνωστo επί του παρόντος παραμένει αν το νέο pickup θα έχει τελικά ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του Tucson όπως είχε αρχικά ειπωθεί ενώ δεν έχουν κλειδώσει ούτε οι διαστάσεις του.

Ακόμα σημαντικότερο όμως απ΄όλα τα παραπάνω, είναι ότι από το pickup της Hyundai θα προκύψει και ένα αντίστοιχο μοντέλο δια χειρός KIA το οποίο αναμένεται να έρθει σε δεύτερο χρόνο προβάλλοντας μια διαφορετική αισθητική εντός και εκτός.